Zvuči dobro

Nakon rosea i šampanjca Brad Pitt ima novi proizvod posvećen francuskoj rivijeri

Brad Pitt i Famille Perrin

 Instagram/@thegardener_gin
Ime mu je "The Gardener", a premijerno predstavljanje imati će na ovogodišnjem festivalu u Cannesu

Nakon što se već etablirao u industriji vrhunskih vina i šampanjca, glumac Brad Pitt će lansirati The Gardener Gin na godišnjem filmskom festivalu u Cannesu, ekskluzivno otkriva People. Cannes je savršeno mjesto jer je Pittov najnoviji pothvat, kojemu tepaju da je "džin francuske rivijere", vrhunski suhi džin u londonskom stilu inspiriran južnom Francuskom.

The Gardener Gin su protekla dva mjeseca tiho najavljivali na društvenim mrežama komunicirajući kako su ga "ručno izradili Brad, Tom i Perrin". Inače, Perrin je Pittov partner u poslu s Miraval vinima, dok je Tom Nichol majstor destilerije.

Za službeno predstavljanje u Cannesu, koje počinje 16. svibnja, Nichol i barmeni kultnog hotela Carlton Cannes napravili su koktel "Secret Garden" napravljen od džina, soka od limuna, soka od naranče, sirupa od jagoda i bjelanjka.

Tradicionalno, suhi džin u londonskom stilu smatra se najčišćim jer nije zaslađen šećerom i samo su prirodne arome dodane konačnom destilatu. Uz izražene note borovice, sladića i korijandera, The Gardener sadrži zapaženu prisutnost ružičastog grejpa, limuna i naranče. Obilni citrusi tonovi mu, pak, "daju okusu" svježinu francuske rivijere.

Matthieu Perrin, čija obitelj već cijelo desetljeće surađuje s Pittom, kaže kako je The Gardener "izraz zemlje koju obrađujemo i čuvamo za generacije koje dolaze. To je potraga za savršenstvom, koju su zamislili prijatelji koji dijele posvećenost umjetnosti i umijeću."

Kako bi ga stvorili, Pitt i Perrin namamili su Nichola iz mirovine. S njegovih 68 godina, Nichol je legenda u svijetu džina s više od 40 godina iskustva, a 2006. je postao glavni destiler za Tanqueray Nº Ten. Iako namamljen u tajnu, dvogodišnju suradnju s Pittom i Perrinom, stvorio je džin o kojem je "oduvijek sanjao". Rezultat je potpuno organski, svjež i mirisan The Gardener.

Iskorak u alkoholna pića označava značajnu promjenu u smjeru, ali ne i cilj Pittovog portfelja, piše People. Proteklih deset godina, od vremena kad su on i njegova tadašnja partnerica Angelina Jolie najavili Miraval Rosé, neprestano je širio proizvodnju. Pittova poslovna sposobnost i predanost vinarstvu, što je i na sudu izrečeno, "njegova je strast".

Otkako je 2012. s Jolie kupio Château Miraval i sljedeće godine sklopio partnerstvo s obitelji Perrin, neprestano je unaprjeđivao vinograde i objekte na imanju, a zanimljivo je dodati kako je Pittov sve veći interes potaknuo brojne druge slavne osobe na ulaganja u vinska imanja u regiji, uključujući Georgea Clooneya i Georgea Lucasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:45