VIDEO RECEPT

Nakon tune i lososa, stižu i veganske dagnje, belgijski chef napravio ih je od krumpira i gljiva

 Darko Tomas/Cropix/Cropix
Podijelio je i video pripreme, a posebno su iznenađujući sastojci koje koristi pri stvaranju jela koje izgledom podsjeća na dagnje

Nakon veganske tune, lososa i kavijara, na red su došle i veganske dagnje, piše portal Fine Dining Lovers. Naime, belgijski chef Nicolas Decloedt u suradnji s PETA-om osmislio je vegansku varijantu dagnji, a cijeli proces pripreme podijelili su u kratkom videu.

Svaki dio njegove varijante veganskih dagnji u potpunosti je jestiv pa tako samu školjku radi od tijesta od krumpira te je puni smjesom od shiitake gljiva. Cijeli postupak pripreme možete pogledati u videu u nastavku.



Kako piše portal Fine Dining Lovers, sve je više ljudi zainteresirano za veganska jela koja okusom i izgledom podsjećaju na morske specijalitete. Vegansku tunu tako je još 2018. godine predstavio američki proizvođač Ocean Hugger Foods, a radi se od rajčice i dodataka kao što su soja sos te sezamovo ulje. Iste je godine predstavljen i veganski losos burger koji je pak napravljen od koji kulture i algi.

Dobro je dodati i kako je Decloedt inače chef u veganskom restoranu Humus Hortense kojem je Michelin dodijelio Green star, a prema vodiču Gault&Millau za 2019. godinu proglašen je najboljim veganskim chefom u Belgiji, piše Fine Dining Lovers. Također, kako stoji na službenoj stranici restorana, vodič Smart Green Guide proglasio je Humus Hortense jednim od 100 najboljih vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:27