KAO DA JE OD ZLATA

Naplatili joj sendvič 930 eura, a tek sedam tjedana kasnije uspjela je dobiti povrat novca

 Instagram @subway
Subway u Zagrebu također se još uvijek pamti po visokim cijenama, no ne baš ovakvim

Prije tri godine u Zagrebu se zatvorio fast food lanac Subway. Bilo je to drugo povlačenje Subwaya iz Hrvatske, prvo se dogodilo prije petnaestak godina. Subway u cijelom svijetu ima više od 41.500 restorana, što ga čini većim čak i od McDonald’sa. Mnogi kažu da u Hrvatskoj nije bilo mjesta za takav lanac zbog visokih cijena sendviča, a visoke cijene doista jesu u Ohiu.

image
Getty Images

Početkom ove godine, Letitia Bishop otišla je u restoran brze prehrane Subway na benzinskoj postaji Thornton Oil, u Ohiu. Ciljano je došla po sendvič, a izašla je sa zbunjujuće visokim računu. Kartica joj je, naime, nakon te kupovine terećena za 1010 dolara (oko 931 USD) što je primijetila tek kad je u ruke uzela račun. Za ABC 6 je Bishop rekla da nije mogla dobiti povrat novca čak sedam tjedana i da se za to vrijeme borila priuštiti sebi i obitelji osnovne namirnice.

Iako je Letitia pokušala situaciju riješiti izravno s osobljem ovog fast food restorana, rečeno joj je da se obrati poslovnom uredu Subwaya. Iako je i to probala više puta, svaki put je bilo bezuspješno. Televizijskoj kući iz Ohija rekla je da se kasnije vratila u restoran u kojem je izvršila kupnju sendviča, samo da bi otkrila da je zatvoren. Isto joj je potvrđeno kada je otišla na njihovu internetsku stranicu, gdje piše da je ta poslovnica privremeno zatvorena.

image
Pexels

Lee Anne Lanigan, direktorica odnosa s potrošačima i istraga iz Better Business Bureaua, rekla je za ABC 6 da je Bishop imala mogućnost za rješavanje situacije podnijeti policiji prijavu za krađu. Također ističe da bi bila bolje zaštićena da je na šalteru koristila kreditnu umjesto debitne kartice.

Ovaj tjedan je napokon potvrdila za Business Insider da je primila povrat gotovine od regionalnog menadžera Thorntona, koji nije htio dati izjavu za medije. Inače, sendviči u Subwayu obično koštaju između 6,50 i 12 dolara što znači da bi, ako računamo da je prosječna cijena jednog 10 dolara, Bishop mogla naručiti čak 101 sendvič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:12