PONUDA I CIJENE

Napokon je otvorena dugoočekivana pekarnica chefice Ane Roš, kruh je fantastičan, evo detalja

 Ivana Nobilo/Cropix
Jučer, 7. listopada, otvorena je pekarnica poznate slovenske chefice Ane Roš. Bili smo na otvorenju i donosimo detalje...

Kada je do nas stigla vijest da se ovog petka napokon otvara toliko očekivana Pekarna Ana, slovenske chefice Ane Roš, inače devete najbolje na svijetu prema izboru The Best Chef te vlasnice i chefice restorana Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice, nismo previše razmišljali. Odmah smo sjeli u automobil i krenuli za Ljubljanu.

Sama pekarnica smještena je u centru grada, u malom lokalu u Slovenskoj ulici (ako parkirate u garaži na Kongresnom trgu, do pekare vam trebaju ravno dvije minute), vrlo je simpatično i jednostavno uređena i već je prvog dana postala apsolutni hit. U maloj vitrini u sredini lokala čeka vas nekoliko vrsta kruha, od klasičnog bijelog i pirovog, do kockastog raženog, dok vas s polica na lijevoj strani gleda pokoji baguette i ostale uredno posložene štruce.

image
Ivana Nobilo/Cropix

S obzirom na to da je za petak bilo zakazano samo otvorenje, nije nas iznenadilo što su nestrpljivi Slovenci već u 7 ujutro stajali u redu ispred Pekarne Ana, a potom i u rekordnom roku ispraznili vitrinu, pa smo tako ovog puta propustili isprobati peciva od lisnatog tijesta i druge poslastice talentirane Nataše Đurić, glavne pekarice s dugogodišnjim iskustvom rada u Hiši Franko. No, kako nam je otkrila, u ponudi će svakog dana, između ostalog, biti i slastice poput pain au chocolat, cruffina s jabukama, lisnatih peciva s voćem, ali i slanih varijanti s kobasicom, keksa...

image
Ivana Nobilo/Cropix

"Već dugo vremena zamišljam kako bi bilo imati jedno ovakvo mjesto gdje mogu, osim kruha, stvarati i druge proizvode. Dugo sam bila zadužena za kruh u Hiši Franko, a ovo sada je jedna malo drugačija priča i veselim se sa svojim timom ljudima pokazati što smo pripremili", rekla nam je dok se užurbano okretala po kuhinji i bacala na pripremu tijesta.

Jer, sourdough proizvodi kakve ovdje i sada radi Nataša Đurić ne čekaju i rade se bez kompromisa.

image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix

"Očekivali smo da će ljudi doći, ali da ćemo tako brzo rasprodati gotovo sve, to je bilo stvarno lijepo iznenađenje. Nadam se da ćemo uspjeti ispuniti očekivanja kupaca i vjerujem da ćemo od sada svakodnevno isporučiti najbolje i najviše od sebe. Jako sam sretna i ponosna. Velika je ovo stvar, osmislili smo dobar koncept, dobro razradili pripremi i bit će to super", dodala je simpatična profesionalka.

image
Ivana Nobilo/Cropix

S Natašom se slaže i Ana Roš, koju smo uspjeli nakratko uhvatiti između intervjua za slovenske novine, magazine, televiziju... Dobro raspoložena Roš obilazila je goste, veselila se u društvu svog tima iz Hiše Franko, spremno pozirala za svaku fotografiju i odgovarala na svaki upit.

"Ova pekarna stvarno je jedan poseban projekt. Koristimo slovenske namirnice i tome posvećujemo puno pažnje. Recimo, koristimo slovenske kruške i jabuke za peciva i uglavnom sve što možemo, nabavljamo lokalno. Htjeli smo da ovo bude jedna takva priča. Puno smo testirali i mislim da su ovo sada stvarno vrhunski proizvodi. Ovo je tek početak i krenuli smo u sve skupa da nismo znali što nas čeka, ali evo, danas smo u dva sata sve rasprodali. U 7 ujutro tu je već bio red, a u 10 više nije bilo ničeg. Mislim da je to stvarno odličan početak", rekla nam je jedna od najboljih chefica na svijetu.

image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix

Otkrila je i kako kroz dva mjeseca u blizini pekare otvara i bistro te kako je nedavno na ljubljanskoj tržnici, u suradnji s robnom markom Tuš, otvorila boutique trgovinu s proizvodima malih slovenskih proizvođača.

Dok smo razgovarali s okupljenima, obišli lokal i zavirili u staklom ograđenu kuhinju, iz vitrine su nestajali i posljednji primjerci kruha. Požurili smo kupiti i koji za nestrpljivu zagrebačku ekipu, a potom, uz koji zalogaj neodoljivo maslačastog kolačića, još malo uživali u opuštenoj atmosferi ispred lokala. Kruh u Pekarni Ana koštao nas je 4,50 za klasičan bijeli sourdough i 5 eura za raženi i pirov kruh i, dodali bismo, svaki cent apsolutno se isplatio. Mekan, lagan, prozračan, pahuljast i punog okusa, ovaj kruh najbolji je uz malo maslaca i soli ili meda i, vjerujte, neće vas nimalo razočarati. Zato, kada već dan provodite u šarmantnoj Ljubljani, svratite i u Pekarnu Ana i počastite se. Vrlo vjerojatno poželjet ćete se vratiti što prije.

U nastavku ostavljamo galeriju fotografija s otvorenja.

image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:45