NOVA DOBRA HRANA

Napravite najbolji ražanj, strogo čuvana tajna fuža i recepti s iznutricama za potpune frikove

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ne propustite novi broj najsočnijeg magazina u zemlji, a ovo je samo dio sjajnih tema koje smo pripremili za vas

Novi broj Dobre hrane na kioscima je već danas, 11.travnja. Što vas očekuje? Više od 60 stranica ispunjenih reportažama, recepatima, vodičima i toplim ljudskim pričama. Proputovali smo zemlju uzduž i poprijeko. Opsežni vinski vodič napravio je naš stručni suradnik Saša Špiranec, a tema su vina otoka Visa.

Prvi sljedeći sunčani vikend preporučujemo vam da se zaputite u osvajanje Kalnika. Možda niste znali ako kalnička kuhinja je vrlo bogata autohtonim specijalitetima, a mi vam donosimo tradicionalne recepture.

Samo najhrabriji odvažit će se na testiranje recepata Ivana Zidara, poznatiji kao šaptač burgerima ili osnivača popularnog brenda Mason burgers & stuffa. Ako ste tripice apsolvirali i tražite novu zabavu za duženje u kuhinji, uhvatite se u koštac s brizlama, tetivama, svinjskom glavom i želucem.

Majstorima roštilja posebno će koristiti tema ražnja koju smo detaljno analizirali s chefom Markom Palfijem. U novom broju pronaći ćete savjete i recepte koje si svakako sačuvajte do sljedećeg druženja na otvorenom.

To je naravno, samo dio onog što vas očekuje u novoj Dobroj hrani. Nismo zaboravili ni na slatko. Naša suradnica Slavica Šagolj osmislila je jednostavne, a ukusne deserte (posebno proučite onu sočnu divotu s čokoladom i mljevenim pistacijama).

Pravi dragulj broja zasigurno je priča o autohtonoj istarskoj kuhinji none Benvenuti. Ne možemo vam previše otkrivati, ali znajte da smo za vrijeme tog snimanja pojeli pjat najboljih fuža u životu (i da – imamo recept)!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:29