KUHAJ KAO CHEF

Napravite tortilje po receptu našeg poznatog mladog chefa, trebat će vam tek nekoliko sastojaka

 @matijajagic Instagram/
Mladi talentirani chef Matija Jagić na Facebooku je objavio recept za jednostavne tortilje s piletinom

Nekadašnji chef popularnog zagrebačkog restorana Brokenships, Matija Jagić, na svojim je društvenim mrežama objavio recept za jednostavne ljetne tortilje. Za jelo po receptu ovog mladog, talentiranog chefa neće vam trebati baš nikakvi posebni sastojci i sve ih vjerojatno već imate kod kuće. Pripremite tek piletinu, luk i papriku, tortilje, salatu i koju žlicu vrhnja. Recept je iznimno jednostavan i stvoren je za druženja s ekipom, a iskoristiti ga možete i kada tražite ideju za brzi ručak usred tjedna. Postupak pripreme u nastavku prenosimo u cijelosti, a pronaći ga možete i na Matijinom Facebook i Instagram profilu.

RECEPT ZA TORTILJE

1. Narežite luk, papriku i piletinu na jednake komade

2. Marinirajte piletinu sa crvenom paprikom u prahu i origanom, solju i paprom možete čak dodati jednu žličicu senfa

3. Povrće popržiti na tavi, prvo dodati luk, a dvije minute nakon paprike. Kad je napola gotovo, izvaditi iz tave i dodati malo maslinovog ulja i piletinu.

4. Vratite svoje povrće u tavu i dodajte malo paste od rajčice, samo da se sve sjedini.

5. Kuhajte još nekoliko minuta i ostavite sa strane. Tortilje napunite piletinom, svojim omiljenim salatama te zlicicom kiselog vrhnja

image
Privatna Arhiva/

Matija Jagić je prije Brokenshipsa, gdje je goste oduševljavao tradicionalnim jelima upakiranim u posve drugačiju formu, jedno od kojih je i prepoznatljivi krumpir sa svinjskom masti, radio i u šibenskom Pelegriniju, slovenskoj Hiši Franko te u norveškom restoranu Maaemo. Nakon Brokenshipsa radio je u restoranu Bolfan, a potom je i kuhao na jahtama.

image
Marko Miscevic/Cropix/

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:11