POVRATAK U HRVATSKU

Naša najbolja slastičarka napustila Hišu Franko, sada je glavni pastry chef u poznatom rovinjskom restoranu

 Vedran Peteh/Cropix
Pet godina provela je na poziciji glavne slastičarke u kuhinji Hiše Franko, a sada se pridružila poznatom chefu Jeffreyju Velli u Cap Aureu

Nakon pet godina rada u slovenskoj Hiši Franko chefice Ane Roš, inače restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, i titule najbolje slastičarke na svijetu 2021. godine, Maša Salopek vratila se u Hrvatsku. Njezino novo radno mjesto sada je u rovinjskom restoranu Cap Aureo, koji vodi chef Jeffrey J. Vella i gdje je preuzela poziciju glavne pastry chefice, na društvenim mrežama potvrdio je konzultant Hrvoje Petrić.

image
Hrvoje Petrić/

Maša Salopek inače dolazi iz Čakovca i svoju slastičarsku karijeru započela je u Kulinarskom institutu KUL IN, a prije nego Hiše Franko, radila je i u restoranu Plavi podrum u Voloskom.

Osim kreiranja slastica o kojima se priča u 32. najboljem restoranu na svijetu prema izboru 50 Best, Salopek je veliki uspjeh postigla i 2021. godine, kada je proglašena najboljom slastičarkom svijeta prema prestižnom izboru The Best Chef. Zanimljivo je dodati i, kako nam je u otkrila u jednom razgovoru koji smo s njom vodili nakon dodjele nagrada, da joj je omiljena slastica koju je ikada napravila sladoled od kiselog mlijeka s malim češerima planinskog bora i suhim šljivama. Veliku priču o Maši Salopek pročitajte ovdje.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:58