KAKO PODRŽATI?

Naši poznati chefovi na terasi hotela Esplanade kuhaju u humanitarne svrhe, evo detalja

 Sandro Sklepic/
Ovog četvrtka svratite na Oleander terasu hotela Esplanade i sudjelujte u humanitarnoj priči "Veliki chefovi za Male zmajeve"

Kako smo već pisali, Fooling Around: Sparkling Edition adventski je festival smješten na Oleander terasu zagrebačkog hotela Esplanade gdje ove godine kuha čak sedam poznatih domaćih chefova - Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković. Pregled stalne ponude već smo donijeli, a sada je do nas došla vijest da će upravo neka od tih imena ovog četvrtka, 14. prosinca, a zatim i 26. te 28. prosinca na istoj lokaciji kuhati i u humanitarne svrhe.

image
Privatna Arhiva/

Naime, kako poručuju organizatori, ovi sjajni chefovi odlučili su izdvojiti dio svog vremena kako bi, kuhajući uživo pred posjetiteljima, podržali rad udruge Mali zmaj. Darovat će svoje vrijeme i ono najbolje od sebe, svoju kulinarsku vještinu, kako bi pripremili jela čijom će prodajom prikupiti sredstva za free store Udruge u koji svi korisnici imaju pravo doći i prema uvjetima udruge odabrati namirnice koje su im potrebne. Prvi će ovog četvrtka kuhati Marko Palfi i Matija Bogdan.

image
Sandro Sklepic/

Namirnice za svaki od termina održavanja humanitarnih kulinarskih performansa osigurat će METRO, koji je, dodaju organizatori, u javnosti već prepoznat kao tvrtka koja podrškom humanitarnim aktivnostima želi ostaviti dobar trag u društvu. U pripremanju jela chefovima će pomoći po dvoje djece iz udruge "Mali zmaj". Misija ove udruge jest pomoć i poboljšanje kvalitete života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama.

image
Sandro Sklepic/

Organizatori također pozivaju sve zainteresirane da kupnjom jela dođu podržati ovu humanitarnu gastro priču kojom se želi poručiti "Neka nitko ovog Božića ne bude zaboravljen". Fooling Around:Sparkling Edition otvoren je radnim danom od 12 do 23, a vikendom od 11 do 23 sata, a humanitarno kuhanje održavat će se navedene datume od 16 do 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:24