Jedinstven F&B projekt

Naši renomirani chefovi pripremili su čak 16 radionica za usavršavanje mladih kuhara, barmena i sommeliera

Chef Hrvoje Zirojević

 Press
Chef Skoko prenijet će tehnike i recepte za pripremu plave ribe, chef Zirojević za bijelu ribu i predjela, chef Bogdan, primjerice, održat će fine dining tečaj, a chef Palfi otkriti dobre trikove za pripremu street fooda. No, nisu oni jedini i nije to sve

Aminess Hotels & Resorts šestu godinu za redom kreće s pripremama za nadolazeću turističku sezonu edukativnim projektom Aminess Gourmet Lab. Tijekom niza od 16 različitih edukativnih radionica polaznici će steći znanja od renomiranih chefova i gastronomskih stručnjaka u svim najvažnijim aspektima rada s hranom, pićem i posluživanjem gostiju. Ove edukativne radionice na početku godine idealna su prilika za usavršavanje mladih kuhara, barmena i sommeliera.

image

Chef David Skoko

Neven Jurjak Aka Merlo De Graia/Ustupljena fotografija

Radionice će se održati u novigradskom Aminess Maestral Hotelu i Aminess Maravea Camping Resortu od kraja siječnja do sredine ožujka, pod vodstvom renomiranih domaćih chefova kuhinje od kojih je svaki zadužen za određeno područje gourmet ponude. Chef David Skoko polaznicima će prenijeti svoje tehnike i recepte za pripremu plave ribe, dok je za hladna predjela i bijelu ribu zadužen chef Hrvoje Zirojević. Jedan od najboljih mladih chefova Hrvatske Matija Bogdan će polaznike upoznati sa pripremom najzahtjevnijih jela kroz tečaj fine dininga, a za jela koja se konzumiraju u opuštenijoj atmosferi zadužen je Marko Palfi s tečajem pripreme street fooda.

image

Chef Matija Bogdan

Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/Ustupljena fotografija

Jedan od najpoznatijih domaćih chefova Melkior Bašić demonstrirat će organizaciju i pripremu kvalitetnog bife stola, Robert Perić će polaznike poučiti o pripremi ukusnih rižota i tjestenina, dok delikatnu pripremu sushija predaje Saša Pribičević. Kulinarski dio zaključuju pizza majstor Davor Milić, koji će polaznike uputiti u tajne pripreme izvorne napolitanske pizze te chef Mario Mihelj s tečajem pripreme široke lepeze vegetarijanskih jela.

image

Chef Melkior Bašić

Press

Kako bi polaznici u budućnosti imali zaokružen odnos s gostima, uz edukacije vrhunskih chefova pohađat će sommelierski tečaj pod vodstvom članova Hrvatskog Sommelier Kluba, dok će biti educirani i o pripremi kave. Cjelokupni program projekta upotpunit će proslavljena slastičarka Suzana Kvesić s tečajem pripreme slastica i Suwi Zlatić uz savjete za unapređenje prodaje.

Aminess Hotels & Resorts najbrže je rastuća i jedna je od vodećih domaćih turističkih kompanija, a u svojim destinacijama pokazuje svoju viziju razvoja domaćeg turizma. Osnova poslovanja su educirani i motivirani zaposlenicima, koji svim gostima Aminess objekata uz najviše standarde u samom smještaju donose i vrhunsko gourmet iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:40