GDJE KUPITI KRUH I FOCACCIU?

Nekadašnja arhitektica zaljubila se u kiseli kruh i otvorila malu pekarnicu, sada o njezinim proizvodima priča cijeli Split

Shtruca je mala zanatska pekarnica koja za sada funkcionira samo kao mjesto za prikup proizvoda od kiselog tijesta, a iza cijelog projekta stoji splitska arhitektica Andrea Mušura

Otkad je početkom godine otvorena, na društvenoj mreži Instagram vjerno pratimo rad i rast splitske pekarnice Shtruca. Ono što nam se posebno sviđa jest posvećenost detaljima, ali i činjenica da nam focaccie i cimet rolice koje priprema Andrea Mušura često zamirišu preko ekrana. Iza Shtruce stoji, dakle, nekadašnja arhitektica koja je ljubav ipak pronašla u tijestu i danas već ima svoje vjerne kupce koji od nje rado kupuju kruh, focaccije i cimet rolice, po kojima je sada već nadaleko poznata.

image
Sašsa Burić/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix

Njezina Shtruca samo je proizvodnja gdje kupci dolaze i skupljaju svoje proizvode, ali to nije nikakav problem, kada dobro znaju da je svaki od njih ručno napravljen od najjednostavnijih sastojaka kao što su voda, brašno, malo maslinova ulja i pokoji dodatak, ako je u pitanju focaccia. Ponuda se mijenja pa, ako želite naručiti neki od njezinih proizvoda, najbolje je zapratiti je na društvenim mrežama, gdje redovito objavljuje što točno nudi u svojoj maloj pekarnici. Svakog utorka, petka i subote njezin je kruh dostupan za slobodnu prodaju i potrebno ga je naručiti najkasnije dan ranije. Preuzimanje je u proizvodnji na pazariću Brda.

image
Saša Burić/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix

Focacciju, za koju smo već iz nekoliko izvora čuli samo pohvale, radi od bijelog brašna i s dodatkom maslina, ružmarina i krupne soli ili rajčica, dok klasičan kruh dolazi u nekoliko varijanti. Kupci uglavnom mogu birati i naručiti bijeli, miješani (integralno i bijelo brašno), samo integralni, pirov, raženi, kukuruzni, baguette ili mliječni, ali često se u ponudi nađu i noviteti poput heljdinog kruha ili različitih peciva i slastica.

Dobro je dodati i da je Andrea inače pobjednica jedne od sezona kulinarskog showa 3, 2, 1, kuhaj!, a nakon što se zainteresirala za pripremu kiselog kruha, završila je i pekarsko usavršavanje te odradila praksu u jednom bračkom hotelu. Više o njezinom brendu možete saznati i ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:46