SVE SE ZATVARA

Nesretna adresa u centru Zagreba: ovdje nije uspjela ni čokolaterija, ni gableci, a niti Mate Janković

U Oktogon smo nekada svraćali na kobasice Mate Jankovića i po ručno rađene praline, a jeli smo i gablece...

Kada s Ilice skrenete u prekrasan Oktogon, odmah na početku s desne strane naići ćete na lokal kojem bismo sada već mogli prišiti oznaku "nesretnog". Tamo je, sjetit će se oni koji pomno prate gastro scenu, 2016. godine čak i Mate Janković otvorio svoj Kralj kobasa, koji je potrajao godinu dana, a potom ga već 2017. zatvorio. Nudio je, kako i samo ime govori, sendviče s kobasicama, a zatvaranje je objasnio činjenicom da Oktogon ide u preuređenje te je tada rekao kako će lokal biti zatvoren samo do kraja te godine, ali ga nikad poslije nije otvorio.

image

Ulaz u Oktogon sa strane Ilice

Nera Šimić/Cropix

Kasnije, 2019. godine, u manjem lokalu do otvorena je čokolaterija Choco Box Bolero, gdje su se nudile ručno rađene praline, a koja također nije potrajala dugo. Nedavno je preko puta zatvorena i Bio&Bio trgovina, ali i mali restoran s domaćim gablecima u istom onom lokalu u kojem je Janković držao svog Kralja kobasa.

image

Prostor u kojem je bila Kuhacha oblijepljen je crnom ceradom

Privatni Album/
image

Na vratima već dulje od godinu dana stoji isti natpis

Privatni Album/

Na vratima već neko vrijeme stoji natpis da je lokal do daljnjeg zatvoren, a o svemu su se svojevremeno oglasili i na društvenim mrežama.

"Dragi naši, Kuhacha - domaća kuhinja je do daljnjega na odmoru! Do idućeg susreta želimo Vam svako dobro! Vaša Kuhacha - domaća kuhinja", napisali su kratko.

image
Nera Šimić/Cropix

Budući da su nudili cjenovno pristupačna, svakodnevna jela u centru grada, od 25 nekadašnjih kuna za juhe do 70-ak kuna za mesne tanjure, a preživjeli su čak i renovaciju Oktogona, zaključujemo kako ova adresa zbilja je nesretna za ovakav tip lokala. Ili je možda samo vrijeme da ga preuzme netko s dosad neviđeno dobrom idejom i na potezu između Trga bana Josipa Jelačića i Cvjetnog trga uspije oduševiti prolaznike svojom ponudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:18