DVORAC TERBOTZ

NEŠTO SE NOVO KUHA U ŽELEZNOJ GORI: Jesenski meni temelji su na 180 godina staroj zbirci tradicionalnih recepata!

Puno je razloga za posjet prekrasnom Međimurju, od pitoreksnih brežuljaka, bogate kulturno povijesne baštine do jedinstvene kuhinje i vrhunskih vina.

Upravo na tim temeljima, nastala je nazobilazna postaja svih koji žele uživati u jedinstvenom ambijentu i vrhunskoj tradicionalnoj gastronomiji sa snažnim autorskim pečatom. Radi se o Restoranu Terbotz, smještenom u prekrasnoj kuriji staroj preko 200 godina na Železnoj Gori, nadomak Štrigove. Ovaj restoran u vlasništvu obitelji Jakopić, okružen je međimurskim brežuljcima na kojima su smješteni vinogradi.

Potvrda izvrsne eno-gastronomske ponude je drugo mjesto koje je, u izboru „Dobri restorani 2019“ magazina Dobra hrana, Terbotz osvojio u kategoriji najboljih tradicionalnih restorana u Hrvatskoj.

Gastronomska ponuda restorana snažno se naslanja na okruženje u kojem se nalazi i gostima spretno predstavlja njegove najveće vrline. Temelj pomno promišljenog menija je 180 godina stara zbirka recepata koja, uz dašak modernoga, garantira nezaboravno gastronomsko iskustvo. Ne čudi nas zato popularnost i status koje restoran ima i koje, već godinama, iznova potvrđuje domaćim i stranim gastronomskim znalcima.

Jesenski meni restorana prožet je okusima i mirisima jeseni i svježim namirnicama poput buče, kestena i šumskih gljiva. Ove su namirnice maštovito spojene u jela poput krem juhe od muškatne buče, svinjskog lungića punjenog kestenom s umakom od vrganja i zapečenim krumpirom, pačjeg batka i zabatka pripremljenih sous vide tehnikom s domaćim mlincima ili prhke pite od buče koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Eno-gastronomska ponuda restorana zaokružena je vrhunskim vinima Jakopić. Posljednjih su godina ova vina osvojila brojne domaće i inozemne nagrade među kojima se posebno ističu priznanja s natjecanja Decanter World Wine Awards. Uz ova se vina, na vinskoj karti restorana nalaze i druga probrana međimurska vina.

Čarobna priroda, kreativna kuhinja i vrhunska vina spojeni su u jedinstvenu priču u restoranu Terbotz – ponosnom predstavniku svih međimurskih ljepota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:09