STREAMING PREPORUKA

Netflix prikazuje food serijal Michelle Obame namjenjen klincima i konačno je zabavan i pametan

Waffles Mochi Facebook Page
 Waffles Mochi Facebook Page/
Urnebesan ples Jose Andresa dok radi gazpacho i domaća tjestenina Samin Nosrat samo su dio novog food serijala

Ovog tjedna na Netflixu se počeo prikazivati serijal "Waffles + Mochi" na čelu s izvršnom producenticom Michelle Obamom. Riječ je o edukativnom food serijalu za djecu koji vodi svoje gledatelje na kulinarski put oko svijeta. Deset epizoda svaka u trajanju od 25 minuta obiluju zabavnim činjenicama, savjetima za kuhanje, ali i toplim životnim lekcijama koje nisu vezane za kuhanje primjerice u sceni gdje Michelle Obama vrtlari pomoću ljuski jajeta sugerirajući kako se i "stare stvari mogu iskoristiti čak i kad su slomljene".

Jedan od zabavnijih trenutaka je kad slavni chef Jose Andres pravi gazpacho i pritom zapleše. Nećete često imati prilike vidjeti bradatog gorostasa kako pleše (i to jako dobro) te poučava klince na zabavan način o španjolskom klasiku. Maštovito posluživanje, šarene boje, zanimljive činjenice prikovat će i odrasle uz ekran laptopa ili televizije.

Od Samin Nosrat doznat ćete jednostavan recept za tjesteninu, te zašto je rajčica klasificirana u voće, a ne povrće. Jedna epizoda posvećena je i kiseljenju, gdje prijatelji i ujedno glavni likovi obilaze svijet i uče o kulinarskim tradicijama, ali i o strpljenju u životu.U serijalu sudjeluju djeca mnogih nacionalnosti i kultura, a cilj je prenijeti djeci prihvaćanje ljepote različitosti. Također, ovo je jedan od rijetkih dječjih serijala posvećenih hrani koji se referira i na teksturu namirnica, a ne samo na izgled i okus. Waffles + Mochi su mogli bi nagovoriti vaše klince da na trenutak prestanu s igranjem Fortnitea ili Minecrafta i zaljube se u hranu. Vrijedi pokušati.

https://youtu.be/PS4EGZJLNLs
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:56