Prvo sam preko neke slučajne internetske stranice naručila jaje na oko i šalicu, jer su mi se u tom periodu jutra vrtjela uglavnom oko dobrih, onih skoro narančastih žumanjaka, a šalica zelenog čaja bila je dovoljna da me drži budnom i živom cijeli dan. Nosila sam ih na klasičan način, a na neke dane, kada sam se osjećala posebno kul, stavila bih bedževe na kragnu bijele košulje. To mi je bio totalni hit. Onda sam malo odrasla pa sam počela naručivati konkretnije motive i moja kolekcija počela se širiti. Od limuna s natpisom ‘slightly bitter‘, koji s posebnim guštom povremeno nosim na posao, preko tetrapaka soka od naranče na kojem piše ‘tears of my enemies‘, pa do najvećeg bedža u mojoj kolekciji, konzerve chilija s likom legendarnog Kevina iz The Officea, imam ih sve.
Većina ih je šašava i zabavna na svoj način, ali primijetila sam, otkako sam prešla 30., da ipak postajem malo ozbiljnija pa mi je tako trenutačno najdraži bedž/broš elegantan plavo-zlatni kroasan koji sam prošle godine kupila u Londonu. Isti ima i moj prijatelj, zbog čega ga baš rado nosim, to nas povezuje. Osim toga, nedavno me Danijela Stepić iz Burgeraja, kada mi je onako usputno spomenula svoju kolekciju vintage broševa s motivima hrane, natjerala da se zapitam treba li mi možda još koji takav, malo ozbiljniji, kako i priliči mojim godinama. Zamislite, žena ima broševe s motivom blitve, kukuruza, lubenice i banane, i svi izgledaju kao nešto što bi nosile velike filmske dive.
Budući da smo, kada smo shvatile da imamo isti hobi, bile prilično uzbuđene, stavile smo naše dosadašnje ulove, koje skupljamo već godinama, kupujemo na putovanjima, sajmovima i naručujemo s opskurnih internetskih stranica, na jednu hrpu i proučavajući kolekcije dobro se zabavile. Pa što, netko skuplja markice i salvete, a mi na košulje i sakoe kačimo šašave broševe i bedževe. Svatko ima svoje veselje!
Osim ovdje, ovu priču možete pronaći i u novom broju magazina Dobra hrana. Već je na kioscima, bogat je, šaren i sadrži pregršt proljetnih priča i recepata!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....