Svi su u šoku

Nezapamćena tragedija: Poznati restoran preko noći ostao bez svog još slavnijeg chefa

Nick Bril

 Instagram @nickbril
Svemu je "kumovao" alkohol...

Trebala je to biti luda noć popraćena smijehom, zagrljajima, dobrim zalogajima i lijepim željama, no pretvorila se u noćnu moru. Naime, slavni chef Nick Bril u ranim jutarnjim satima 1. siječnja automobilom je pod utjecajem alkohola navodno pregazio stažista pred svojim restoranom The Jane, nakon čega se mladić u lokalnoj bolnici već danima bori za život. Chef poznatog restorana u Antwerpenu, koji nosi dvije Michelinove zvjezdice i koji slovi za jedan od popularnijih europskih restorana, skrivio je prometnu nesreću, a istraga je još uvijek u tijeku.

U prilog mu nikako ne ide ni alkotest, koji je pokazao kako je vozio pod utjecajem alkohola. Naime, iako je javnosti zapravo dostupno jako malo podataka o tome što se zapravo dogodilo tog kobnog jutra ispred poznatog restorana, prema informacijama koje su belgijski novinari dobili od tužiteljstva, Bril je u ponedjeljak između 6 i 7 sati ujutro navodno automobilom pregazio mladića. Riječ je o mladom Britancu koji u restoranu The Jane radi kao stažist. Čim je vidio što je učinio, chef je pozvao hitnu pomoć, a na lice mjesta izašla je i policija koja ga je alkotestirala, oduzela mu vozačku dozvolu i zaplijenila automobil zbog istrage.

Belgijski L’Essentiel, pozivajući se na izjave svjedoka, prenio je kako su dvojica muškaraca zajedno pijani izašli iz restorana nakon novogodišnje proslave, no nitko od spomenutih svjedoka nije vidio što se točno dogodilo, već su tek zamijetili kako mladić leži na tlu. S druge pak strane, odvjetnik slavnog chefa za medije je izjavio kako je stažist sam pao na pod, i da će policija to lako utvrditi prema snimkama nadzornih kamera.

Kako god bilo, poznati belgijski restoran trenutno je ostao bez svog još poznatijeg chefa i tako će biti dok se ne utvrde sve činjenice i pokuša složiti timeline događanja tog kobnog jutra.

Inače, Bril je u svijetu, ali i u Belgiji vrlo popularan i omiljen. Prepoznatljiv je po jedinstvenom stilu kuhanja i strasti prema drugoj ljubavi - glazbi. Također, valja naglasiti kako je 2023. proglašen chefom godine u izboru belgijskog Gault&Millaua te da se njegov restoran nalazi na listi 50 najboljih na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:35