BOŽIĆNI STOL

Nikad slasnije pečenke: S ovih 5 recepata za mesne blagdanske delicije ne možete pogriješiti

 Berislava Picek/Cropix/
Naši recepti pripremljeni su s daškom tradicije prezentiranom na malo zanimljiviji način...

Ljepota ili još bolje rečeno posebnost Hrvatske leži u njezinoj raznolikosti, posebice onoj gastronomskoj, što je osobito vidljivo u ovo predblagdansko vrijeme. Svaka županija hvali se svojim tradicionalnim jelom, koje obavezno ima mjesto na obiteljskom blagdanskom stolu. Najvažnije je zajedništvo i veselje, ako je još k tome nešto fino u tanjuru, veselje je tim veće.

Lijepo uređen stol prepun hrane, s pažljivo pripremljenim tradicionalnim receptima, blagdane pretvara u poseban događaj. Da bi se postigao taj dojam važno je napraviti nekoliko predradnji. Uz iskustvo i znanje domaćice bitna je i kvaliteta namirnica. Najvažnija namirnica u svim jelima iz ovog editorijala jest svakako meso. S obzirom na to da svako jelo zahtijeva odabrane komade, na vrijeme se predbilježite kod svog mesara ili kod lokalnih proizvođača. Pogotovo kad je o peradi riječ. Meso purice nije toliko teško nabaviti, kao primjerice meso kokota odnosno kopuna. Dostupno je u specijaliziranim trgovinama peradi na tržnicama.

Ništa manje nisu bitni ni prilozi. Tu se možete poigrati raznim salatama, namazima ili se okrenuti uvijek vjernom krumpiru i batatu u raznim začinskim kombinacijama. Plan blagdanskog ručka svakako trebate razraditi u detalje. Pronađite inspiraciju u našim jelima.

PUNJENA PUREĆA PRSA S KESTENOM

image
Berislava Picek/Cropix/

SPORO PEČENO CARSKO MESO S PEČENIM JABUKAMA I PROKULICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

PEČENA JANJETINA S NARANČOM I SALATOM OD KOMORAČA

image
Berislava Picek/Cropix/

KOPUN NA GULAŠ S PEČENIM MRKVAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

PAŠTICADA SA ŠPAGETIMA S CRNILOM SIPE

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:19