NEŠTO SE NOVO KUHA

Nikola Božić i Katarina Vrenc priredili cooking show i predstavili nove zajedničke projekte

 Sandro Sklepic
Chefica Katarina Vrenc i Nikola Božić za okupljene posjetitelje pripremili su primamljiv cooking show

Ovogodišnje izdanje Zagreb Burger Festivala ovog je utorka dodatno začinilo gostovanje mlade chefice Katarine Vrenc. Ona je, naime, u suradnji s Nikolom Božićem, koji stoji iza brenda Reshetka International i istoimene kućice na samom festivalu, za znatiželjne posjetitelje pripremila cooking show.

image
Domagoj Miletic


Na Kamado grillu pripremali su se Yakitori Hato, japanski ražnjići sa srcima uz dodatak tare umaka, cvijeta soli i limete te Kimo, varijanta ražnjića s kremastim i aromatičnim jetricama. Uz to, okupljeni su mogli isprobati i domaći sourdough kruh kreativne chefice te odležane steakove, novost u ponudi Božićeve Reshetke International.

"Iznutrice su cijenjena namirnica još od drevnih vremena, a spravljale su se na razne načine i koristile u ritualima prinošenja žrtve i proricanjima. Danas su iznutrice dobile svoje zasluženo mjesto u gastronomiji, a u doba Rimljana predstavljale su luksuznu hranu i bile cjenjenije od bilo kojeg drugog komada mesa, kako gastronomski tako i nutritivno", objasnila je okupljenima chefica Katarina Vrenc.

image
Sandro Sklepic


Osim kuhanja, Božić i Vrenc predstavili su novu suradnju na projektu Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc. Objasnili su kako im je želja gostima ponuditi street food koncept s domaćim i kvalitetnim namirnicama, a dodali su i kako ih je upravo strast prema tradicionalnom i kvalitetnom povezala. Dobro je spomenuti i kako ovo nije prva takva suradnja između dvoje gastro kreativaca te kako je chefica Katarina Vrenc u nekoliko navrata već gostovala u Đurinoj Hiži.

image
Sandro Sklepic

Nikola Božić rekao je i kako novim projektom žele kreirati street food jela u fine varijanti, koja se mogu nuditi na street food festivalima, u barovima, ali i u kućnim varijantama slavlja. Europski tjedan gastro regija u Bruxellesu sljedeći je njegov i Katarinin projekt na kojem će predstaviti Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:17