Veliki izazov

Nikola Lesar otkrio nam je detalje sudjelovanja u kulinarskom showovu koji prati 5 mlijuna ljudi

 Nikola Lesar Facebook
Chef je popularnost stekao pobjedom u hrvatskom Masterchefu 2012. nakon kojeg je preselio na Tajland gdje već godinama gradi karijeru

Da je chef Nikola Lesar neprestano u potrazi za novim izazovima nakon otvaranja Issare, vlastitog restorana u tajlandskom Phuketu, dokazuje da je sreću ponovno odlučio okušati u jednom od najgledanijih kulinarskih showova na svijetu. Naime, po drugi put u svojoj karijeri nastupio je u uzbudljivom The Iron Chefu. Koncept showa temelji se na natjecanju između dva chefa kojima se zadaje glavna namirnica od koje trebaju pripremiti što bolja jela, a koliko je popularan govori i činjenica da gotovo svaku emisiju prati više od pet milijuna gledatelja. Samo snimanje, rekao nam je chef Nikola Lesar, može biti prilično naporno jer se u istom danu zaredaju i po tri borbe.

"Trenutno se snima The Next Iron Chef koji će biti dodatan show glavnom The Iron Chefu u kojem se traži novi stalni Iron Chef. To je noviji format i za sada postoji samo na Tajlandu. Ja sam sudjelovao u glavnom formatu, a kako mi je ovo drugi nastup na Iron Chefu, nije bilo treme. Mislim da je ona nestala nakon 90 epizoda MasterChefa, kada sam se više-manje prilagodio kamerama", rekao nam je Lesar.

Glavna namirnica u natjecanju bio je tomahawk odrezak koji je trebalo pripremiti na pet različitih načina, a cilj je bio servirati 15 tanjura u 60 minuta. Osim vremenskog ograničenja, objasnio nam je Lesar, posebnu napetost u showu stvara i culinary curve ball, trenutak kada se na 15 minuta zaustavlja borba, zadaje se još jedan tajni sastojak koji se zatim mora naći na odabranom tanjuru. Ovog je puta u pitanju bio kaktus.

Ono što cijeli serijal čini uzbudljivim zapravo su sami profesionalni chefovi, najbolji među najboljima, a Nikola nam je otkrio i tko je bio njegov protivnik.

"Off Tham je jedan od iskusnijih chefova koji se tek prošle godine vratio iz USA. Odrastao je i školovao se u Chicagu i San Diegu te je čitav život radio u Americi. Pošto su mu korijeni iz Tajlanda, vratio se prošle godine te nastavio priču u Bangkoku. Trenutno tamo ima tri popularna restorana."

Nikola nam je otkrio i kako je snimanje prošlo lagano i jednostavno te kako je njegova ekipa s jelima završila čak pet minuta prije isteka vremena. Uz jak tim koji se razumije i kakav ima on, dodao je, sve je proteklo bez prevelikih problema. Rekao je i kako je iznimno zadovoljan svojim nastupom te kako smatra da bi mu popularnost showa uvelike mogla pomoći u ovo krizno vrijeme za ugostiteljstvo u cijelom svijetu.

"Iron Chef je u Aziji najgledaniji format i svi ga shvaćaju ozbiljno. Ovo puno znači za mene i moj restoran, pogotovo u vrijeme Covida. Outreach je ogroman i pet milijuna pregleda u jednom danu stvarno puno znači u ovo gadno vrijeme", zaključio je Lesar. Ipak, je li na kraju odnio pobjedu, nije nam htio otkriti. Srećom, epizode The Iron Chefa, nakon emitiranja na tajlandskoj televiziji postaju dostupne i na službenom YouTube kanalu showa pa se posebno veselimo vidjeti veliku borbu domaćeg chefa na tajlandskom teritoriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:25