Štedi vrijeme i živce

Niste vješti u pripremi deserata? Bez brige, u zagrebačkoj slastičarnici spremit će kolač u vašoj posudi - nitko ne mora znati!

U zagrebačkoj slastičarnici Torte i to odlučili su pomoći svima koji ne znaju ili ne stignu sami peći slastice

Budimo realni i iskreni, nisu svi stvoreni za sve kulinarske zadatke. A kada je riječ o pečenju kolača, sigurno vrlo dobro znate spadate li u kategoriju onih koji uživaju u pripremi slastica ili koji to preziru. Još ako ste pretrpani poslom i jedva pratite sve obaveze svoje obitelji, nije ni čudo da vam je pečenje kolača na zadnjem mjestu među prioritetima, bilo za blagdane ili za razne druge prigode, od rođendana, obljetnica i proslava do običnih druženja.

image
Nicoletaionescu/Getty Images/istockphoto

Poznati zagrebački lanac slastičarnica Torte i to nedavno je na društvenim mrežama objavio vijest koja će razveseliti sve koji zaziru od spremanja kolača, a vole (ili moraju) ugošćavati. U sklopu svoje ponude koju su nazvali Hush Hush, svojim kupcima omogućuju da im donesu vlastite kalupe za kolač nekoliko dana unaprijed kako bi u njima u slastičarnici pripremili njihovu omiljenu slasticu, baš na vrijeme za druženje za koje im treba predviđeni desert. Iskoristite li njihovu ponudu, na vama je samo da odlučite hoćete li svojim uzvanicima otkriti tko je uistinu ispekao taj ukusni kolač ili ćete samo sa smiješkom prihvatiti komplimente.

Za ovu uslugu potrebno se dva-tri dana ranije uputiti u proizvodnju koja se nalazi u Novoj Vesi 48 s vlastitim plehom, kalupom ili posudom za pečenje. Okvirnu cijenu kolača izračunat će vam na licu mjesta, a ovisi o veličini vaše posude - ako klasična torta promjera 26 cm koja obuhvaća od 12 do 14 šnita stane u vaš kalup, za tortu ćete izdvojiti definiranu cijenu (primjerice, njihova prepoznatljiva torta od sira koštat će vas 55 eura, čokoladni ledeni vjetar 53 eura, a pirova pita od sezonskog voća 49 eura), no ako je kalup veći, rasti će i količina sastojaka, pa tako i cijena tog deserta.

Ovo nije prvi put da ova slastičarnica, koja iduće godine slavi 20. godina postojanja, stiže u pomoć s pripremom slastica. Podsjetimo, Torte i to su svojim manje vještim ili pak vječno zauzetim kupcima već jednom izašli u susret i to s ponudom sirovog tijesta za kolačiće! Ta im je ponuda, sasvim razumljivo, najpopularnija tijekom božićnih blagdana kada se obaveze samo gomilaju, a kupnjom sirovog tijesta kojeg treba samo razvaljati i izrezati te ispeći možete se osigurati da ćete na svoj stol iznijeti provjereno ukusne kekse i kolačiće.

Budući da ovako pripremljeno tijesto ne može dugo stajati u hladnjaku (osim ako ga, naravno, ne pospremite u zamrzivač na vrijeme), u ovom popularnom zagrebačkom lancu slastičarnica nemaju sirovo tijesto za kekse u stalnoj ponudi, ali ga možete unaprijed naručiti direktno u njihovoj proizvodnji putem telefona ili maila.

Na upit su nam objasnili da su trenutno prebukirani narudžbama za Uskrs, no zato će ova ponuda biti dostupna i tijekom ostatka godine pa to vrijedi imati na umu kada budete spremali iduće veće okupljanje s obitelji i prijateljima. Kakva odlična ideja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:03