Dojmljiva promocija

Nove berbe poznatih Benvenuti vina potvrdile su njihov cilj, stalnu težnju za stvarnjem još boljih vina

"Naša je misija stalno se truditi biti bolji. Činjenica je da i dalje tražimo savršenstvo u boci i da nam je svaka berba novi izazov", rekao je Nikola Benvenuti na promociji u Botaničkom

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta u Zagrebu braća Albert i Nikola Benvenuti predstavili su nove berbe svojih poznatih vina. Proljeće je doba kada na tržište obično izlaze svježa vina iz prethodne berbe, a često i odležana iz ranijih berbi. Upravo je tako bilo i na promociji organiziranoj u zimskom paviljonu Botaničkog vrta. Vinarija Benvenuti je uz prigodne glazbu i zalogaje predstavila Malvaziju i Rosé iz 2023., zatim Malvaziju Livio Benvenuti iz 2022. pa crno vino Caldierosso iz 2021., Teran Livio Benvenuti 2020 i za kraj slatko desertno vino Corona Grande 2021.

image

Braća Benvenuti

Matej Marjanović/Press
image

Predstavljanje novih berbi Benvenuti vina održano je u Botaničkom vrtu u Zagrebu

Matej Marjanović/Press
image

Braća Benvenuti i Saša Špiranec

Matej Marjanović/Press

Za 2023. godište Albert Benvenuti je rekao da ga je u prvom dijelu vegetacijske sezone obilježila kombinacija brojnih padalina i visokih temperatura, da je drugi dio sezone bio stabilniji, a u doba berbe, to jest kasnog ljeta i rane jeseni, vrijeme bilo sasvim suho i idealno za finalno dozrijevanje. Zbog specifičnih položaja većeg dijela Benvenuti vinograda na višim nadmorskim visinama sve do 400 metara i koji se redom nalaze na kosinama, izazovni početak sezone im nije predstavljao veći problem, pa su u konačnici vinogradi dalo zdravo grožđe, s tek nešto manjim prinosima. To je rezultiralo s klasičnom i atraktivnom malvazijom, živih i zrelih voćnih aroma, punog tijela, s finom nijansom mineralnosti na retrookusu, kao i s nježnim i lepršavim roséom provansalski blijede boje, atraktivne sočnosti i finih nota crvenog voća na nosu. Na kraju je još poručio: "Velikim radom i stalnom prisutnošću u vinogradu svake se godine izborimo za najvišu kvalitetu grožđa, pa tako i ove".

image
Matej Marjanović/Press
image
Matej Marjanović/Press
image
Matej Marjanović/Press

Nikola Benvenuti dodatno pojašnjava: "Naša je misija stalno se truditi biti bolji. Činjenica je da i dalje tražimo savršenstvo u boci i da nam je svaka berba novi izazov, ali sada sa iskustvom koje imamo, zasigurno ćemo zadržati kvalitetu i pomicati granice. Vinogradi su tvornica na otvorenom, ali mi smo se tu rodili, tik do njih i ovu prirodu oko nas poznajemo do u najsitniji detalj. Po potrebi možemo reagirati i reagiramo brzo, a kasnije u podrumu se brinemo da se karakter sorti koje uzgajamo, a one su tu oduvijek i također su izraz tradicije našeg kraja, sačuvamo što je vjernije moguće, bez intervencija u njihovu narav. Imamo kontinuitet uspjeha sa svakim tipom vina koji radimo ostvarili smo značajne međunarodne uspjehe. Svježa malvazija je ponijela šampionsku titulu na Vinistri, teran platinu i nekoliko zlata na Decanteru u Londonu, odležana malvazija zlato na IWC-u u Londonu, a desertno vino San Salvatore najviša odličja na sva tri natjecanja i tri uvrštenja zaredom u najboljih 15 slatkih vina svijeta po magazinu Decanter".

image
Matej Marjanović/Press
image

Albert Benvenuti

Matej Marjanović/Press
image
Matej Marjanović/Press

Oba vina iz linije Livio Benvenuti, malvazija iz 2022. i teran iz 2020., na promociji su izazvala brojne pozitivne komentare uzvanika kojih je ukupno bilo oko stotinu, a bili su to sommelieri, F&B manageri, trgovci vinom, prijatelji kuće, medijski djelatnici i drugi poslovni ljudi iz svijeta vina. Livio Benvenuti je nasljednica nekadašnje linije Anno Domini i trenutno je jedno od najtraženijih vina iz razreda restoranskih vina iz Istre u Hrvatskoj. Događanje je završilo s kušanjem desertnog vina Corona Grande, dobivenog od malvazije, muškata bijelog i rijetke i lokalne sorte ulovina.

image

Nikola i Albert Benvenuti

Matej Marjanović/Press

Po završetku promocije uzvanici su se zadržali u razgledu Botaničkog vrta, na što ih je dodatno potaknula nagradna igra s glavnom nagradom, perjanicom podruma Benvenuti - Santa Elisabettom. Nagrade su ponijeli sretni nalaznici nagradnih kupona skrivenih u različitim dijelovima tog lijepog urbanog parka prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:58