NEMOJTE PROPUSTITI

NOVE GASTRO CVEBE KOJE NE SMIJETE PROPUSTITI: Što se fino kuha na najukusnijoj sceni u Hrvatskoj?

 Neja Markičević / Hanza Media
Donosimo zanimljivosti i novosti s hrvatske gastronomske scene!

25. Vinistra u Poreču

Porec, 180418. 
Na press konferenciji u hotelu Parentium novinarima predstavljeni noviteti 25. VinIstre. U tijeku je ziriranje oko 627 uzoraka vina i zestokih pica loje ce se pojaviti na ovogodisnjoj Vin Istri.
Na fotografiji: uzorci vina koje ocjenjuje ocjenjivacka komisija.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Ovogodišnje izdanje Vinistre održava se od 11. do 13. svibnja u dvorani Žatika u Poreču. Organizatori očekuju oko 130 izlagača, od čega je najveći broj istarskih vinara. Zemlja partner je Austrija. Posjetitelje očekuju sjajni popratni sadržaji od predavanja, edukativnih radionica, B2B dana za profesionalce, Vinistra Gourmet showa do after work partyja. Svoj je dolazak najavio i legendarni britanski kritičar i vinar Steven Spurrier.

Okusi Zlatne Slavonije

Matija Turkalj

Da se u Požeško-slavonskoj županiji oduvijek dobro jede, možete se uvjeriti od 1. do 10. svibnja, tijekom “Dana okusa Zlatne Slavonije”. Za vrijeme ove proljetne eno-gastro manifestacije u osam ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije, možete uživati u meniju s tradicionalnim jelima po promotivnoj cijeni od samo 75 kuna. (više na http://tzzps.hr/ wp-content/uploads/2017/12/ Okusi-Zlatne-Slavonije.pdf).

Plavci u muzeju

Red wine. Glass of wine. Pouring red wine.
Getty Images/iStockphoto

U srijedu, 25.4 s početkom u 18 sati na terasi restorana Muzej, u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt, Zagrepčanima će se predstaviti 12 peljeških vinara sa više od 40 vinskih etiketa, točnije Matuško, Boris Violić, Ledinić, Matković, Jurović, Vina Rota, Arambašić, Vina Violić, PZ Putniković, PZ Pelješki vrhovi-Janjina, PZ Dingač i PZ Postup, te Zadruga neretvanskih branitelja sa svojom vinskom linijom Opus koja dolazi iz Komarne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:11