Novi fine dining jelovnik u restoranu L

Ove sezone chef Priska Thuring predstavlja novi autorski jelovnik fine dining restorana “L” u kojem na zanimljiv način spaja gastronomiju i dizajn

Nakon godina provedenih vodeći kuhinje nekih od najluksuznijih europskih hotela, Švicarka Priska Thuring svoju je ljubav prema hrani pretočila u novi meni restorana „L“ koji se nalazi u hotelu Lone, prvom dizajn hotelu u Hrvatskoj. „Ako imate design hotel, koji je svrstan među 25 najboljih na svijetu, onda i restoran u takvu hotelu mora biti – dizajnerski“, izjavljuje Priska dodajući da su cjelokupnu novu filozofiju restorana, uz „dizajnersku“ hranu, podredili prije svega gostima, njihovim navikama i potrebama ali i željama i mogućnosti da se sami kreativno gastronomski izraze tj. da sami budu uključeni su u završnoj kreaciji naručenoga jela. „Gosti imaju mogućnost dati „posljednji pečat“ jelu koje su naručili i koje će na taj način postati posebno – dijelom njihova kreacija bez obzira na to „igrali se“ pri tome ili istraživali bojama, okusima ili sastavom namirnica“, objašnjava Priska.

Među predjelima za večeru Priska ističe Fois Gras Magnum, hladno predjelo koje predstavlja osvježavajuću i izvanredno ukusnu interpretaciju štapića od sladoleda Magnum, te pikantnu tajlandsku juhu koja čini vrlo modernu prezentaciju klasične ceremonije pripremanja i ispijanja čaja. Uz juhu na tanjuriću je poslužena svježa oštriga te čajna vrećica s kombinacijom začina, pa se gostu omogućuje doziranje intenziteta okusa. Umjesto uobičajenih dodataka uz čaj – limuna, šećera i mlijeka, Priska je izabrala karameliziranu limetu, kokosovo mlijeko i samljeveni pečeni kikiriki.

Jedno od glavnih jela je riba, klasično jelo, brancin u papiru za pečenje za kojeg Priska kaže: “ Gostu želimo bez riječi pokazati zašto nešto toliko jednostavno i dalje nalazimo u kuhinjama diljem svijeta. Kod odmatanja papira prvo čujete zvuk, a zatim slijedi opojan miris mora, začina i bilja. Priča se nastavlja pogledom na jelo, a na kraju dolazi okus. Time priča postaje potpuna“.

Kuhinja restorana „L“ pripremila je i posebnu ponudu jela za vegetarijance i one najmlađe, koji također mogu uživati u svojim jelima spravljenim na vrhunski i kreativni način. U ponudi pića dominira vinska karta s više od 200 vrsta različitih domaćih i inozemnih vina i pjenušaca.

Uređenje svih restorana hotela Lone pa tako i restorana „L“ konceptualno se veže na arhitekturu cjelokupnog hotela kojeg je osmislio arhitektonski studio 3LHD. „L“ je smješten u posebno atraktivnom dijelu hotela s terasom koja se otvara prema šetnjici i livadama oko hotelskog bazena. Posebno dizajniranim stolcima YY pridruženi su stolovi XYZ iz kolekcije Element dizajn Grupe Numen/For Use dok su bogata sjenila za rasvjetu i paravani koji pregrađuju prostor te uniforma konobara, djelo studija I-Gle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 15:10