SJAJNA MASLINOVA ULJA

NOVI ISTARSKI PROIZVOD: Predstavljena sjajne linije maslinovih ulja obitelji Fernetich iz San Rocca!

 Dean Duboković
 

Mali obiteljski hotel San Rocco u Brtonigli u Istri već je odavno poznat po svojoj kvaliteti smještaja, usluge, ali i gourmet ponude u svom luksuznom restoranu, a upravo kroz restoran obitelj Fernetich koja vodi hotel, plasira i svoja visokokvalitetna ulja koje je ovaj tjedan predstavila kroz degustacijsku večeru u svom restoranu.

Dean Duboković

Predstavljajući nova ulja, vlasnik hotela Tullio Fernetich, naglasio je kako u sklopu njihovog obiteljskog poduzeća Primizia d.o.o, pored Heritage Hotela San Rocco koji je bio pet puta nagrađen kao najbolji mali hotel u Hrvatskoj i njihova dva restauranta Primizia Food@ Wine i Gourmet Restaurant San Rocco, maslinarstvo zauzima sve značajniju ulogu.

Dean Duboković

- Nakon što smo 2005. godine posadili dodatnih osamsto stabala, sada se naši maslinici prostiru na pet hektara na teritoriju Brtonigle i to na bijeloj, crnoj i crvenoj zemlji nadmorske visine od 50 do 130 metara. Zbog vlastitih uvjerenja, a i specifičnih karakteristika pojedinih pozicija, opredijelio sam se za bjelicu, bužu i leccino, koji će se po prvi put ove godine komercijalizirati kao monosortna ulja. Uz njih tu je i Selection kao blend spomenutih triju sorti uz frantoia i pendolina, kazao je Fernetich.

Ove godine obitelj Fernetich dala si je dodatno truda oko samog pakiranja ulja te ona izlaze u novom ruhu.

- Ulja su izvrsne organoleptičke kvalitete skoro bez slobodnih masnih kiselina. Masline su ručno brane od 3. do 20. listopada te su prerađene nakon nekoliko sati, kazao je Fernetich.

Dean Duboković

Fernetichi su, kako bi prikazali polivaletnost ulja, priredili i dojmljiva jela sljubljena vinima iz okolice Brtonigle. S leccinom je zbog njegove neodoljive voćne note, delikatnost i svježine serviran list u mirisima aromatičnog bilja.

Buža je zbog posebne aromatičnosti i ujednačene pikantnosti te gorčine poslužena uz "Capesante, lardo di Colonnata i marmeladu od šljive". Selection Blend odlično izbalansirane i umjerene gorčine poslužen je s " Ječmom, bućom i bijelim tartufom ", a karakterna bianchera izražene gorčine odlično je pasala uz vrlo zanimljivu viziju "Istarske kobasice". Nakon deserta posluženi su " gumeni bomboni" od maslinovog ekstra djevičanskog ulja uz džin aromatiziran maslinovim uljem Leccino San Rocco. Za više informacija o samoj prodaji spomenutog ulja kontaktirajte ih putem društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:01