ZVUČI FANTASTIČNO

Novi meni Hiše Franko više je nego dovoljan razlog da već danas krenete planirati izlet u Kobarid

Ljubav, strast i odlučnost bili su inspiracija za stvaranje 50 nijansi crvene - novog menija jedinog restorana s tri Michelinove zvjezdice u regiji

Nakon zimskog odmora, ekipa iz Hiše Franko Ane Roš, treće najbolje chefice na svijetu, spremno se vratila u svoj restoran u Kobarid, inače jedini s tri Michelinove zvjezdice (i jednom zelenom) u regiji, i pripremila novi meni - 50 nijansi crvene. U pitanju je svojevrsni nastavak na prethodni meni, koji je nosio naziv 50 nijansi života, za vrijeme kojeg je Hiša Franko i nagrađena s tri zvjezdice.

"Zimska stanka dala je novu i svježi inspiraciju chefici Ani i njezinom timu. Iskoristili su je i za osvježenje restorana, u kojem se sada još jače ističe karakter koji mu daje osjećaj doma i nudi još više mjesta za stvaranje umjetnosti. Ne brinite, karakteristični crveni zidovi ostaju i dalje pričaju priču o ljubavi, strasti i odlučnosti, a upravo je tome i posvećen novi meni - 50 nijansi crvene", objavili su iz Hiše Franko.

image
Marko Miščević/Cropix

Proljetni meni u Hiši Franko košta 325 eura po osobi i sadrži kombinacije kao što su tagliolini, školjke i usoljena dinja, zatim pastrva, crna kruška i čičoka te okruglice od batata s karameliziranim orasima, pečenim jabukama, domaćim sirom, pčelinjom peludi. Osim novih, na meniju su zadržali i neke od svojih klasika, kao što je beignet i krumpir u sijenu. Želite li jela upariti s vinima, platit ćete to dodatnih 170 eura, dok je cijena njihovog juicy pairinga 120 eura.

"Frida Kahlo je jednom rekla: ‘Nikad nisam slikala svoje snove, samo svoju stvarnost‘. Frida Kahlo je prije 50 godina bila slikarica. Ana Roš je danas chefica. 50 nijansi života nastavlja se s 50 nijansi crvene. Crvena je ljubav, strast i odlučnost. Strast prema kuhanju, stvaranju pića i strast prema ugošćavanju. Strast prema umjetnosti. Boje Hiše Franko su različite nijanse crvene, a na zidovima našeg restorana nalazi se prekrasna umjetnost", opisala je sama Ana Roš novi meni.

image
Arhiv Hiša Franko/

Više detalja možete potražiti na njihovoj službenoj stranici, a želite li saznati više o gastronomskom putovanju Ane Roš, svim njezinim projektima i načinu razmišljanja, naš prijedlog je da svakako svratite do kioska po novi broj magazina Dobra hrana, u kojem ćete, među ostalim temama, pronaći i veliki intervju s ovom velikom cheficom.

image
Berislava Picek/Cropix/Vesna Veselić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:32