NOVA ETIKETA

Novigradska hotelska kuća redizajnirala svoje maslinovo ulje koje je u New Yorku osvojilo zlatnu medalju

Vergal maslinovo ulje
 Ustupljena Fotografija

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal iz vlastite proizvodnje novigradske hotelijerske kompanije Aminess ima novo, osuvremenjeno izdanje. Redizajn obuhvaća novu etiketu i ambalažu, te u potpunosti odražava ovaj višestruko nagrađeni vrhunski proizvod u kategoriji najboljih svjetskih maslinovih ulja. Novim dizajnom htjeli su dočarati terroir u kojem se razvio Vergal. Aminess već 15 godina ulaže u uzgajanje sortnih ulja kao što su Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica, a svaka od njih daje ulja specifičnih aroma koja su savršen dodatak vrhunskim delicijama.

image
Vergal maslinovo ulje
Ustupljena Fotografija


Maslinici u kojima nastaje Vergal nalaze se u neposrednoj blizini mora, što pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Godišnje se ručno ubere i preradi 50 tona plodova masline, od čega se proizvede oko 5000 litara vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Kvalitetu Vergala prepoznali su i brojni stručnjaci koji su mu dodijelili više prestižnih domaćih i međunarodnih priznanja. Poput, ovogodišnje nagrade dodijeljene u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) u Parizu. U velikoj konkurenciji od preko 400 proizvođača iz 20 zemalja svijeta, Vergal Leccino nagrađen je srebrnom medaljom, dok je Vergal Frantoio okrunjen posebnom Gourmet nagradom.

image
Vergal maslinovo ulje
Ustupljena Fotografija


Vrhunsku kvalitetu Vergal ulja dosad su potvrdila i druga prestižna priznanja. Među njima je i zlatna medalja za Vergal Frantoio kao jedno od najboljih svjetskih ulja u 2019. godini, osvojena na jednom od najvećih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete ulja The New York International Olive Oil Competition u New Yorku. Da se u Novigradu proizvodi jedno od najcjenjenijih svjetskih ulja potvrđuje i renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei u koji je Vergal prošle godine uvršten po sedmi put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 21:17