Idemo u Krasicu

Novo izdanje Sunday Night Marketa, gurmanske tržnice u organizaciji Priske Thuring

Osim što posjetitelji mogu uživati u hrani s potpisom tima iz Stare škole, mogu nabaviti i proizvode brojnih OPG-ova

U nedjelju, 5. studenog u atraktivnom prostoru preuređene Stare škole u Krasici nedaleko Buja poznata chefica Priska Thuring sa svojim timom ponovno sprema Sunday Night Market, uzbudljiv gastro događaj koji privlači kako domaće, tako i strane goste. Nakon uspješno održanog prvog izdanja u kolovozu, mala tržnica vraća se u prostore Stare škole uz druženje u ugodnoj atmosferi uz glazbu i zalogaje s Priskinim potpisom.

S početkom u 16 sati gosti će moći isprobati razna jela te za sebe odabrati proizvode brojnih OPG-ova koji surađuju s restoranom, a u ponudi će biti i hrvatska vina te kokteli s aktualne koktel-karte u kojima će se moći uživati do 22 sata. Tu će se naći razno voće i povrće, sirevi, suhomesnati proizvodi i prerađevine od ribe i morskih plodova, ali i posebno osmišljeni zalogaji. S obzirom na promjenjivo vrijeme, događanje se odvija u unutrašnjosti restorana.

Kako su nam objasnili u Staroj školi, politika samog restorana je provođenje koncepta od farme do stola, ne samo s namirnicama koje sami uzgoje nego i koje im omogućuju mali dobavljači pa zato koriste održavanje vlastite tržnice kao priliku da ljudima približe proizvođače s kojima surađuju, ovisno o sezoni u kojoj se nalaze. Upravo će zato svaki Sunday Night Market biti posvećen drugom godišnjem dobu, s jeseni koja je posvećena raznom povrću, vinu, proizvodima od morskih plodova i slično, dok će onaj naredni planiran za veljaču kao temu imati čajeve, čokolade, kao i druge proizvode primjerene zimskom periodu.

image
Berislava Picek/Cropix

Među partnerima restorana koji će biti predstavljeni na ovom izdanju su vinarije Clai i Veralda, mljekara Latus iz Žminja sa svježom mozzarellom, Venus ribarstvo sa školjkama, pržionica kave Bora Nera iz Vodnjana, mesnica Barbo, OPG Nino Činić iz Krasice, Counts drinks iz Valentića, ali i vinarija Korak s Plešivice.

image
Berislava Picek/Cropix

Svi koji rezerviraju svoje mjesto i kupe kartu u iznosu od 60 eura moći će uživati u hrani i piću, razgovarati s lokalnim proizvođačima i vinarima, kao i timom iz restorana. Mjesta su ograničena pa nemojte odugovlačiti s rezervacijom. Za sve informacije o događanjima koja slijede pratite profile Stare škole na Instagramu ili Facebooku.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:43