Baš kul

Novo mjesto na sceni: U Zagrebu je otvoren simpatičan lokal u kojem ćete se osjećati kao kod kuće

Vircek se nalazi u Podsusedu, vodi ga mladi zaručnički par, a nude burgere koje su nazvali po mnogima omiljenoj domaćoj televizijskoj seriji 80-ih

Unazad desetak dana Zagreb je postao bogatiji za novo mjesto na gastro sceni - u četvrti Podsused otvoren je Vircek, restorančić koji je dobio ime po izvedenici njemačke riječi der Wirt što znači krčmar ili konobar, odnosno Wirtshaus što znači krčma. Kako nam kaže jedan od vlasnika inspiraciju za naziv dobili su za putovanja Njemačkom i Austrijom gdje su se i zaručili. Činilo im se simpatičnim da se gotovo svaki lokal u koji su ušli zove Wirtshaus pa su se igrali riječima i došli do Virceka, koji podsjeća na stari purgerski rječnik.

image

Adrijana i Vanja

Facebook @vircek

Vanja Jaić i Adrijana Frigo mladi su par iz Vrbovca koji je u ugostiteljstvu još od srednje škole kada su radili konobarske poslove kako bi mogli financirati studij. Upoznali su se u rodnom gradu kada su zajedno radili u jednom lokalu, a san o vlastitom rodio se brzo nakon njihovog susreta. Pronašli su adekvatan prostor u Podsusedu i sada grade svoju, obiteljsku priču. Zasad sami vode lokal te je Adrijana zadužena za kolače, dok Vanja u kuhinji priprema burgere, bogatu pileću salatu i sva druga jela s karte.

"Trenutačno nudimo četiri vrste burgera i salatu s picekom, a imamo i nekoliko prekrasnih torti koje priprema moja zaručnica koja je ljubav prema slasticama naslijedila od svoje majke", govori nam Vanja.

Od burgera s pljeskavicom od 170 g čiste junetine (dvostruko mljeveni juneći vrat) tu su Originalček s cheddar sirom, domaćim umakom i zelenom salatom, zatim Fukec s karameliziranim lukom, rajčicom, zelenom salatom i cheddar sirom, potom Mazalo s pancetom, hrskavim lukom, rukulom i kiselim krastavcima te konačno Buco s dvostrukom pljeskavicom, dvostrukim ceddar sirom, kečapom, senfom, svježim ljubičastim lukom i rukolom.

Naglašava kako izuzetno paze na kvalitetu mesa, brioche peciva i slastice te kako se od sličnih lokala, posebno u kvartu, razlikuju po načinu posluživanja, serviranja jela, prihvatljivim cijenama, ali baš i po prvo navedenom - kvaliteti. Njihovi burgeri koštaju od 7,50 do 9,90 eura, dok je cijena šarene salate s picekom rezanim na trakice pa pohanim u bučinim sjemenkama i prelivenim bučinim uljem i posluženim uz dodatak cherry rajčica 9 eura.

image
Facebook @vircek

U restoranu je sveukupno oko 70 sjedećih mjesta, od toga 48 na terasi gdje je 12 stolova. Ambijent lokala su, dodaje Vanja, željeli urediti u purgerskom štihu, kako sugerira i naziv restorana, a to im je i uspjelo što najbolje potvrđuju reakcije gostiju koji su ih do sad imali prilike posjetiti.

Ako planirate posjetiti Vircek, tada će vas zanimati kako rade od ponedjeljka do nedjelje od 7 do 23 sata, dok je kuhinja otvorena od utorka do nedjelja od 12 do 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:34