ZABILJEŽITE DATUM

Obožavamo Kumparička sireve (i karamel), a sada ih napokon možemo kupiti i u Zagrebu, evo gdje i kada

Mnogi vole kozje sireve i druge Kumparička proizvode, ali jako teško do njih dolaze

Uz nove radionice, ekipa iz Nesputanih vina, male zagrebačke vinoteke koja nudi širok izbor organskih, biodinamičkih i prirodnih vina, ovih su dana najavili i jedan poseban event. U subotu, 16. ožujka, naime, u Cafe u Dvorištu, na adresu Jurja Žerjavića 7/2, stižu delicije sa stancije Kumparička.

Aleš Winkler, koji sa svojom obitelji stoji iza brenda Kumparička, upravo će tamo imati svoj štand na kojem će nuditi organske proizvode od kozjeg mlijeka. Kako najavljuju iz Nesputanih vina i Cafea u Dvorištu, ponuda će biti široka i moći će se kupiti svježi i zreli sirevi, ali i drugi mliječni proizvodi, poput njihovog odličnog jogurta i sirutke.

"Cijela ideja iza ovakvog druženja je ponuditi sireve koji nisu tako lako dostupni u Zagrebu, podržati Aleša i njegovu obitelj kao male proizvođače i provesti dan u dobrom društvu i atmosferi", rekao je Matija Belković iz Cogita.

image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix

Svi proizvodi moći će se kupiti i za doma, a u slučaju da ih još uvijek niste imali prilike isprobati, u Dvorište možete svratiti i samo na degustaciju. Iz Nesputanih vina poručuju kako su u suradnji s ekipom iz Cafea u Dvorištu pripremili nekoliko vina koje toče na čaše tijekom cijelog popodneva, a koja će se dobro složiti upravo uz Kumparička sireve. Naravno, tu je i Cogito kava, a kako nam je rekao Matija Belković, gosti će u sirevima moći uživati i uz kruh iz Sala.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Inače, Kumparička proizvodi, posebice sirevi, izrazito su popularni među gurmanima, a budući da se njihova stancija nalazi kod Pule, ne mogu se tako lako nabaviti u Zagrebu i drugim gradovima, pa je upravo ovo idealna prilika da kušate nešto iz njihove male proizvodnje. Dobro je dodati, poznati su po vrhunskom ručno rađenom eko kozjem siru i drugim proizvodima od kozjeg mlijeka koje povremeno prodaju i na pulskoj tržnici, a nama se posebno, osim sireva, sviđa i njihova fina, moćna i bogata karamela od kozjeg mlijeka.

Rezervacija stola nije potrebna i ulaz je slobodan, a Kumparička štand bit će ‘U Dvorištu‘ postavljen od 11 do 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:30