TOTALNI HIT

Obožavamo njegove recepte, a sada je poznati chef izbacio i kolekciju vaza, izgledaju jako kul

 Ottolenghi Facebook/
Čini se da slavni chef osvaja sve više obožavatelja i na području dizajna

Iako chefa Yotama Ottolenghija povezujemo ponajprije s odličnim receptima kojima se i sami često vraćamo te istim takvim kuharicama, ovih je dana fanove iznenadio novim projektom. Naime, odnedavno možete kupiti i totalno otkvačene Ottolenghi vaze inspirirane Sicilijom. Vaze je za brend Serax napravio u suradnji s umjetnikom Ivom Bisignanom, a ideja je bila napraviti mali zaokret i stvoriti predmete inspirirane sicilijanskim vazama testa di moro ili Maurovim glavama.

image
Ottolenghi.co.uk/

U slučaju da ste gledali drugu sezonu serije "The White Lotus", bit će vam jasno da je zapravo riječ o ručno oslikanim glavama koje su sastavni dio sicilijanske tradicije i često se nalaze u ulozi dekora.

"Obožavam ‘The White Lotus‘, ali svaka sličnost sa serijom zbilja je slučajna. Ovaj motiv u seriji sam vidio nekoliko mjeseci nakon što smo fotografirali vaze i pomislio koliko je nevjerojatno da se sve poklopilo. Čini se da je tajming bio stvarno dobar", komentirao je slavni chef.

image
Ottolenghi.co.uk/
image
Ottolenghi.co.uk/

Dobro je spomenuti i kako je ovo već drugi put da Ottolenghi surađuje s brendom Serax i umjetnikom Ivom Bisignanom. Prvi put su, naime, zajedno napravili kolekciju šarenog posuđa koje se i danas, baš kao i vaze, može kupiti na službenoj Ottolenghi stranici. Cijene vaza kreću se od 180 do 274 dolara ili od oko 170 do 257 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:08