Svi misle da znaju znanje - dok se ne utvrdi da je krhkije od najtanje ljuske jajeta. Danas zato imamo nenajavljeni test! Pa da vidimo što se od gradiva usvojilo kada je u pitanju talijanska kuhinja!
Koliko dobro poznaješ talijansku klopu?
Svi misle da znaju znanje - dok se ne utvrdi da je krhkije od najtanje ljuske jajeta. Danas zato imamo nenajavljeni test! Pa da vidimo što se od gradiva usvojilo kada je u pitanju talijanska kuhinja!
Focaccia, kojoj je ružmarin jedan od neizbježnih sastojaka, je vrsta čega?
Sira
Tjestenine
Mesa
Kruha
Što od sljedećeg navedenog nije sastojak pesta?
Maslinovo ulje
Parmigiano Reggiano ili Pecorino Romano
Bosiljak
Masline
Amaretti su maleni hrskavi talijanski keksići s okusom kojeg orašastog ploda?
Lješnjaka
Oraha
Pistacija
Badema
Antipasti se uobičajeno služi…?
Na početku blagovanja
Nakon deserta
Između glavnog jela i deserta
Što je antipasti?
Ideš raditi piccatu. Glavni sastojci su limun i…?
Teletina
Kobasica
Piletina
Riba
Tipični talijanski proizvod koji se radi od sirutke, radije nego od mlijeka je…?
Farfalle
Pane
Coppa
Ricotta
Koji od navedenih sastojaka nećeš pronaći na pizzi Quattro Stagioni?
Mozzarellu
Ananas
Artičoke
Gljive
Ako u Italiji naručiš špagete ''Aglio e olio'', dobit ćeš…?
Ništa
Špagete s bosiljkom i rajčicama
Špagete s češnjakom i maslinovim uljem
Špagete s mesnim umakom
Koja tjestenina ima oblik malih ušiju?
Riccioli
Orecchiette
Fusilli
Penne
Kako je mozzarella pripremljena u talijanskom jelu ''mozzerella impanata''?
Pržena je na tavi
Polako pečena u pećnici
Marinirana preko noći
Poslužena svježa i sirova
Minus minus dva!
Ne paničari! Tvoj rezultat samo upućuje na činjenicu da brzo moraš krenuti u pohod na talijanske restorane i pomno ispitati sve vrste talijanske klope!
Vrlo dobro!
Bravo! Zrno soli ti fali do toga da te svi prijatelji prozovu novim Massimom Botturom!
Vidi se tko je chef(ica)!
Svaka čast! Talijani pred tobom - strepe!