Cozy oaza

Obožavat ćete ovaj specialty coffee shop simboličnog naziva - Utopia

 Ana Bodrožić
Kvart bogate arhitektonske povijesti dobio je mjesto za dugosatno uživanje u omiljenom napitku

Iako je mnogima prvi sinonim za kavu u Splitu - Riva, kao i u drugim mjestima na moru, lokalci piju kavu u ne tako razvikanim, pa čak i boljim kafićima. Jedan od njih otvoren je nedavno u kvartu Split 3 te je vrlo brzo prepoznat kao mjesto na kojem služe sjajnu kavu i u kojem se osjećaš kao doma.

Utopia specialty coffee shop je projekt mladog zaljubljenika u kavu i vlasnika lokala u centru grada - KaKantun Specialty coffee & gin bara.

image
Ana Bodrožić
image
Ana Bodrožić
image
Ana Bodrožić

"S obzirom na veliku ljubav prema kavi i centralizaciji grada Splita prema turistima, želja nam je bila otvoriti coffee shop u splitskom kvartu kako bismo ovu vrstu kave približili lokalnom stanovništvu", rekao nam je vlasnik Karlo Kunić.

Split 3, novoizabrana lokacija za njegov drugi loka, je kvart bogate arhitektonske povijesti i upravo zbog toga su novom specialty coffee shop dali ime Utopia.

image
Ana Bodrožić
image
Ana Bodrožić

"Specifičnosti i osobitosti arhitekture prenijeli smo u interijer koji se vizurom uklapa u jednu od najpopularnijih četvrti u gradu Splitu. Za interijer je zaslužan studio Tekstura, a vizualni identitet potpisuje Ana Bodrožić".

Utopia specialty coffee shop je zamišljen kao cozy oaza u kojoj se kava ispija cijeli dan.

image
Ana Bodrožić
image
Ana Bodrožić
image
Ana Bodrožić

U ponudi imaju više vrsta specialty kava, ovisno o tome kakav profil okusa preferirate. Osim kave, možete popiti i matchu, koju ovdje nabavljaju od poznatog hrvatskog brend, Materia, a u ponudi su limunade i prirodni sokovi.

"Ljeti smo proširili asortiman na signature koktele od kave, koje potpisuje barmen Roman Rabik, kako bi se naši gosti mogli rashladiti u večernjim satima", Kažu nam u Utopiji.

Od hrane, u ponudi imaju kroasane i cookie, koji su savršeni zalogaji uz jutarnju kavicu.

Ako je još niste kušali, možda će vas zanimati kako se specialty kava sve više širi u Hrvatskoj i zaista, kada je jednom kušate, osjetit ćete vidnu razliku od vaše uobičajene šalice ovog napitka.

Inače, Utopia radi cijelu godinu, svakim danom, osim nedjelje. Radno vrijeme je do 22 sata, a tijekom popodneva i večeri možete uživati u novoj ponudi signature koktela. Osim u samomo coffee shopu, omiljenu kavicu možete ispijati i na njihovoj terasi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:48