Kralj ga nije htio?!

Od dvora do kamiona: Bivši kraljičin kuhar gradi novu karijeru na Fish & Chipsu

 Winston‘s Britishfishnchips/instagram/
Ako je bilo dovoljno dobro za najdugovječniju kraljicu, onda mora biti i za nas

Ako ste mislili da je jedini način na koji možete pojesti obrok koji je pripremio kuhar koji je radio za britansku kraljevsku obitelj taj da postanete bliski s kraljem Charlesom III., onda se varate.

Darren McGrady, bivši kuhar u Buckinghamskoj palači, te privatni chef princeze Diane a potom i kraljice Elizabeth II., koji je kuhao svjetskim facama, kraljevima, kraljicama, prinčevima, princezama i predsjednicima kao što su Gerald Ford, Ronald Reagan, oba Busha, Bill Clinton i mnogi drugi, odnedavno je ponosni vlasnik "kuhinje na kotačima", kamiona u kojem priprema i prodaje ribu i krumpiriće.

Cijenjeni kuhar i autor kuharica, koji je započeo karijeru u Savoyu, otmjenom londonskom hotelu s pet zvjezdica prije nego što je angažiran da kuha za pokojnu kraljicu Elizabetu II., u intervjuu za Haaretz je rekao da je jedan od njegovih prvih zadataka u Buckinghamskoj palači bio "oprati i oguliti mrkvu koju bi kraljica nosila da nahrani svog konja u dvorcu Balmoral u Škotskoj".

Jednako kako što mu to nije bilo ispod časti, "The Royal Chefu" nije ispod časti bila ni ideja da otvori food truck s Timothyjem Johnsonom, koji mu se javio nakon što je vidio njegov popularni YouTube kanal.

Pogledajte kako pripremljen fish and chips je jela kraljica.


"Kuhinja na kotačima" pod nazivom "Winston‘s British Fish N Chips" za sada poslužuje hrskavi bakalar u tijestu i deblje rezani čips u Vancouveru, Washington. Međutim, lokacija u Vancouveru samo je prva od deset koje McGrady i Johnson planiraju otvoriti. Već 6. svibnja McGrady će biti u Dallasu kako bi otvorio drugi "Winston’s British Fish N Chips kamion", što je zanimljivo jer je riječ o suboti, danu krunidbe kralja Karla III.

Prateći trendove, nekadašnji kraljevski chef otvorio je i službeni Instagram profil na kojemu je vidljivo i što se sve nalazi na meniju njegova "Winston‘s British Fish N Chipsa". Pored ribe i krumpirića, koji dolaze s tradicionalnim dodacima poput pirea od graška, tartar umaka i "chip shop" curry umaka; tu su "Winston’s Kings Feast Sampler", koji osnovnoj večeri dodaje dva pileća krilca i zdjelu riblje juhe; zatim "Kings Wings", jelo od šest pilećih krilca koja su dobro marinirana "Sweet Fire London Sauceom"; a u ponudi je i zdjela dimljene riblje juhe koja je napravljena prema receptu koji datira još iz vremena vladavine kraljice Viktorije. Cijene jela su od 10 do 17 dolara.

McGrady je dodatno rekao za Eater Portland da mu je cilj bio otvoriti “Harrods" (poznata robna kuća) među kamionima s hranom, a hoće li u tome uspjeti, pokazat će vrijeme.

A istovremeno dok Darren više ne radi na kraljevskom dvoru, kralj Charles III. raspisao je natječaj za pomoćnog kuhara. Prijave za natječaj, koji traje do 12. travnja, su otvorene za kuhare koji su "visokokvalificirani i iskusni", već su radili na upravljačkoj razini i dolaze iz vrhunskog restorana ili ugostiteljskog obrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:49