Vinska scena

Od nedovoljno afirmiranih do vinskih klasika, ovogodišnji Petit Tasting sve je oduševio

 Matej Marjanović
Vinsku listu za ekskluzivno promenadno kušanje sastavilo je 25 sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske

Raspoređen u dva trosatna dijela - Discovery i Icons, proteklu subotu u Petom Kupeu u Zagrebu održan je treći Vinart Petit Tasting. koji je okupio više stotina stručnjaka, poznavatelja vina, ali i znatiželjnih kušača koji su u svakom dijelu imali priliku kušati pomno odabranih 40 vina. Za ovogodišnju selekciju predstavljenih vina zaslužno je 25 sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske koji su predložili svoje favorite. Među nominiranim vinima se u konačnici odabralo samo jedno vino po vinariji i potom sastavila konačna lista, razdvojena u dva dijela.

image
Matej Marjanović

Prvi dio, Discovery session, je brojne posjetitelje upoznao s nedovoljno afirmiranim vinima iznimne kvalitete, velikog potencijala, zbog kojeg zaslužuju biti otkrivena, dok je drugi dio, Icons session, kod posjetitelja izazvao posebnu znatiželju, jer se radilo o jedinstvenoj prilici usporednog kušanja velikog broja vinskih klasika koji su trajno obilježili vinsku scenu Hrvatske, a sve na jednom mjestu.

image
Matej Marjanović

Također, Petit Tasting je bio uvertira nizu vinskih događanja u organizaciji Vinarta u sljedećih nekoliko tjedana, o čemu smo vam pisali. Program se nastavlja s 26 vinskih radionica u Esplanadi koje će se održavati 22. i 23. veljače, te od 27. do 29. veljače. Vinart Grand Tasting, profesionalni dvodnevni sajam, bit će velika završnica vinskih događanja,a održat će se u Laubi 1. i 2. ožujka.

Sve informacije o nadolazećim događanjima možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:12