Novi koncept

Od otvorenja, chef Mate Janković donosi najveće promjene u SOL tapas na hrvatski

 Marko Miscevic/Cropix
Od ponedjeljka, 4. rujna, restoran našeg poznatog chefa svaki tjedan donosi novih deset jela

Otkako je krajem travnja prošle godine preselio SOL tapas na hrvatski u prostor zagrebačke Gradske kavane, chef Mate Janković ne miruje. Sa svakom sezonom iznova se trudi donijeti promjenu. Njegovi vjerni i zadovoljni gosti na to su već navikli, pa čak i željno iščekuju novosti, no chefu Jankoviću, poznatom po strogim kriterijima, to nije razlog da se samo time zadovolji.

I dok je u ljetnoj sezoni uveo doručak, prvo lani, a potom i ove godine, a zatim i ručak, za desetak dana stvari se mijenjaju. Naime, od ponedjeljka, 4. rujna SOL tapas na hrvatski čeka, kako je i sam opisao, najveća promjena od otvorenja, koja svaki tjedan donosi novih deset jela.

"Već neko vrijeme radim na novom jelovniku SOL tapas na hrvatski, a od 4. 9. moći ćete probati sve što smo pripremili. Od otvorenja ovo je najveća promjena jer sam se ovaj put odlučio oprostiti od gotovo svih jela. Zadržat ću tek jedno il dva. Također radim na novom doručku, ali i hrani koju ćemo servirati u kavani.

image
Press

Od 16. 10. tapas više neće biti dostupan za ručak i stol će se moći rezervirati od 18 sati. Za ručak koji kreće u podne i traje do 16 sati zadužen će biti SOL bistro u kojem ću svaki dan kuhati ja. Svaki tjedan kuhat ćemo novih 10 pristupačnih jela. Velika mi je želja i profesionalni izazov da pokušam s tim konceptom", napisao je između ostalog Janković na svom Facebook profilu najavivši promjene.

Premda su neki portali išli toliko daleko da najave nova jela, chef Janković ostaje tajnovit i kaže da ćemo sve doznati na vrijeme, jer još ništa nije definirano. U svakom slučaju, s obzirom na reakcije na njegovu najavu, možemo reći kako se mnogi vesele ovoj vijesti. Odbrojavanje počinje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:30