OBOŽAVAMO JE

Od sada i u Trstu možete pojesti omiljenu čokoladnu tortu mnogih, iz Austrije stiže tri puta tjedno

 @sacherhotels Instagram/
Kada idućeg puta posjetite Trst, zaputite se u novu kavanu i isprobajte originalnu ‘Zahericu‘

Ovih su dana talijanski mediji prenijeli vijest kako je u Trstu otvoren Caffe Sacher, jedan od rijetkih u svijetu koji se ponosi originalnim Sacher znakom i natpisom te u koji će tri puta tjedno upravo iz Beča stizati svježe Sacher torte. Da je to itekako velika vijest za ljubitelje ove slastice, govori i činjenica da je na dan otvorenja ispred lokala čekalo nekoliko desetaka ljudi, prenose talijanski mediji.

image
Tim Photoguy/ Unsplash/

Lokal se nalazi u ulici Via Dante, otvoren je na mjestu nekadašnje trgovine cipela Rosini i jedini je ovakav u cijeloj Italiji. Osim cijele čokoladne torte, koja se radi po originalnom receptu Franza Sachera, ovdje se može kupiti i torta na kriške, popiti kava te uživati u nekoliko drugih austrijskih jela.

Sacher tortu izmislio je bečki pekar Franz Sacher još 1832. godine, i to kako bi knezu Klemensu Wenzelu von Metternichu ponudio slasticu kojom će oduševiti svoje goste. Riječ je o torti koja se sastoji od sočnog čokoladnog biskvita, premaza od marmelade od marelica te čokoladnog preljeva. Sacherica, kako je mnogi vole nazivati, jedno je od najpoznatijih jela austrijske kuhinje (a i općenito jedna od najpoznatijih slastica na svijetu), pa se tako 5. prosinca u cijeloj Austriji obilježava Nacionalni dan Sacher torte.

Vlasnici Caffe Sacher htjeli su očuvati nekadašnji izgled pa tako danas lokal izgleda gotovo isto kao što je izgledao 1913. godine, kada je prvi puta i postavljen. Ono najvažnije, bit će otvoren svakog dana od utorka do nedjelje, od 9 do 21 sat. Restoran ima 48 sjedećih mjesta te vanjsku terasu, pa stoga, ako uskoro vikend odlučite provesti u Trstu ili se ondje zaputite samo u shopping, svakako razmislite da posjetite i ovo mjesto i počastite se kriškom ili dvije originalne ‘Zaherice‘.

Osim što originalnu Sacher tortu možete isprobati na tek nekoliko adresa na svijetu, na koje stiže iz Beča, možete je i naručiti putem službene stranice Hotel Sacher. Dolazi u tri veličine, a cijene se kreću od 48,50 eura za malu do 66 eura za veliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:48