U nedavno objavljenom tekstu napisali smo kako se zatvorila fizička poslovnica lokala Snogu u Radićevoj ulici. Taj podatak je točan, no naša pretpostavka da su prešli isključivo na dark kitchen model poslovanja pokazala se pogrešnom. Naime, do te je informacije došlo zbog komunikacijskog propusta – u prijelaznom razdoblju nismo uspjeli stupiti u kontakt s vlasnicima čiji su telefonski brojevi bili nedostupni, pa ovim putem ispravljamo netočan navod.
Snogu se nije zatvorio, već je preselio na novu, prometniju lokaciju – u Masarykovu ulicu na broj 19. Novi prostor nalazi se tik do kultnog bara Bastion no. 19, a selidba donosi i nekoliko važnih novosti u ponudu i koncept ovog poznatog obiteljskog lanca s lokacijama diljem regije.
Razlozi preseljenja su višestruki. Nakon nekoliko godina u Radićevoj, vlasnici su procijenili da je vrijeme za promjenu, dijelom zbog promjena u samoj ulici, a dijelom zbog traženja boljih uvjeta i prometnije lokacije. Nova adresa u Masarykovoj 19 pokazuje se kao bolji potez.
Najveća novost je znatno veći prostor s gotovo 40 sjedećih mjesta, što je velika promjena u odnosu na Radićevu, ali i njihove lokale u Sarajevu i Dubrovniku. Time je ispunjena i ironija samog imena; u Snogu se napokon može i sjesti. Iako su na novoj adresi otvoreni već mjesec dana, radili su u soft opening modu, bez oglašavanja, dok se kuhinja i tim ne uhodaju i dok ne stigne sva oprema, poput tende koju još uvijek čekaju.
Uz veću kvadraturu, Snogu uskoro proširuje ponudu s nekoliko uzbudljivih noviteta. Iako detalje još čuvaju za sebe, najavili su da će po prvi put uvesti neka potpuno nova jela koja nadilaze njihov prepoznatljivi wok koncept. To će biti zanimljiv zaokret za brend koji je jedanaest godina bio vjeran provjerenoj formuli.
Do tada, filozofija pripreme hrane ostaje ista – sve namirnice su svježe, a ono što ih najviše izdvaja od konkurencije su umaci koje rade po vlastitim receptima.
Pritom, cijene su izrazito razumne. Wok s piletinom je 8,90 €, dok su signature jela oko 10 €, što je povoljnije od mnogih drugih lokala sa sličnom kuhinjom u Zagrebu.
Podsjetimo, njihova priča započela je još 2014. u Sarajevu, a vlasnici se nadaju da će se i u Zagrebu ljudi vratiti socijalizaciji i kulturi jedenja u restoranima, jer upravo je kontakt s gostima ono u što i dalje najviše vjeruju.
Jasno je da Snogu nije samo okrenuo novu stranicu, već započinje novo, ambicioznije poglavlje. Hoće li im nova lokacija donijeti više sreće, a najavljeni noviteti privući novu publiku, pokazat će vrijeme. Nadamo se da hoće, jer lokal koji opstaje i trudi se, umjesto da se preda i nestane s gastronomske karte grada, zaslužuje podršku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....