Za neke niste ni čuli

Od tropskih okusa do neobičnih kombinacija - ovo su gastro trendovi za 2024.

 iStock/Joseph Fotografie
Vođeni izvještajima pretraživanja svojih 482 milijuna korisnika, Pinterestov tim predviđa koja će jela "eksplodirati" u ovoj godini

Pinterestov tim stručnjaka pripremio je popis koji su nazvali "Pinterest predviđa 2024". Ovaj vodič kroz trendove temelji se na pretraživanju njihovih 482 milijuna korisnika, a odnosi se na više kategorija - od glazbe, preko mode, do hrane i pića. A upravo nas ovo posljednje najviše zanima.

Premda je nezahvalno govoriti o trendovima, pogotovo kad je u pitanju jedna tradicionalna zemlja kao što je Hrvatska, ako gledamo svjetsku gastro scenu predviđanja Pinteresta govore kako će jela i pića iz tropskih krajeva u 2024. doživjeti svojih "pet minuta slave".

image
Unsplash

Tražite li mjesta na kojima možete popiti dobre koktele ili recepte da ih sami zamutite - imamo sve!

To su, naravno, potkrijepili brojkama njihovih izvještaja koja kažu kako "mocktails od ananasa" bilježe skok od 70 posto u pretraživanjima, "torta od mrvljenog ananasa" 50 posto, a "slatka havajska piletina" s dodatkom ananasa 35 posto.

No, nije to jedina novost! Ono što bi se našoj publici moglo više svidjeti jesu kombinacije naoko nespojivih namirnica. Tako Pinterest predviđa kako će eksplodiati ponuda i potražnja za burger quesadillee, carbonara ramen i cheeseburger tacose, odnosno kombinacije jela koje do sad vjerojatno nikad niste razmišljai spojiti.

Još niste probali i ne znate što je ramen? Ovaj tekst će vam pomoći otkriti nove okuse!

No, iako takozvani "Food Mash-up" nije potpuna novost, čini se kako bi nove kombinacije mogle postati hit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:07