DOBRA PREPORUKA

Odlična je! Pronašli smo smrznutu pizzu iz supermarketa koja je bolja od onih u pojedinim pizzerijama, a košta puno manje

Pizza od kiselog tijesta s lijepim, hrskavim rubom, dobro nadjevena i po istoj takvoj cijeni? Naravno da smo se odmah zainteresirali!

Početkom godine pisali smo o jednoj od najboljih pizza iz supermarketa koju smo do tada isprobali, brenda Crosta&Molica, koju smo pronašli u Kauflandu. Kupili smo je još jednom ili dva put nakon toga, jer inače nemamo običaj kupovati smrznute pizze, ali uvijek je bila dobra i držala čvrsto prvo mjesto među takvim proizvodima iz supermarketa. Onda smo ovih dana u Sparu naletjeli na pizzu slovenskog brenda Pausa i pronašli novog favorita.

image
Lidija Lončarić/

U pitanju je također pizza od kiselog tijesta pa se, dakle, kod pripreme koriste samo brašno, voda i sol, što nam se posebno sviđa. U dvije različite prodavaonice Spara naišli smo na četiri različite varijante pizze Pause – margheritu, s pršutom, sa šunkom i s tunom. Cijena svake bila je 5,99 eura (margheritu smo kasnije uočili i na sniženju za 3,49 eura). Odabrali smo margheritu, koju smo već ranije isprobali, kada smo je kupili u slovenskom Sparu, i prilično nam se svidjela, pa smo znali da je u pitanju provjereno dobar proizvod.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Margherita je dobro nadjevena, umak je ukusan i ima ga dovoljno, a osim toga, na pizzi se nalazi još samo mozzarella. Sira bi, kao i uvijek, moglo biti malo više, ali to je vrlo lako popraviti tako da je, kada pizzu završavate kod kuće, sami dodatno ‘pojačate‘.

image
Lidija Lončarić/

Kao i svaku drugu smrznutu pizzu, i ovu je potrebno kratko zagrijati u pećnici, kako bi se sir rastopio i postao rastezljiv i kako bi pufasti rubovi postali hrskaviji. Na pakiranju stoji preporuka da se pizza lagano poprska maslinovim uljem prije nego se ubaci u pećnicu, što je odlična ideja, jer tako postaje još slasnija. Nakon što 10-15 minuta odstoji na sobnoj temperaturi, taman dovoljno da se pećnica zagrije, bit će potrebno 6-7 minuta na 220 stupnjeva da bi bila gotova. I bit će bolja nego u nekim pizzerijama u kojima smo probali ili iz kojih smo posljednjih godina naručili pizzu. Porcija je također prilično poštena i nakon što je pojedete, nećete ostati gladni.

image
Lidija Lončarić/

Zanimljivo je dodati i kako je svaka Pausa pizza zapravo ručno izrađena, fermentira 48 sati i radi se po tradicionalnoj talijanskoj recepturi. Također, ovo je jedan od proizvoda koji je dio Štartaj Slovenija projekta, dakle, u pitanju je manji proizvođač koji očito pažnju obraća na svaki detalj. Posebno nam se sviđa i to što proizvodi iz slovenskog Štartaj Slovenija ulaze i u naše Spar i Interspar supermarkete, jer upravo smo tamo naišli na neke prilično zanimljive koje bismo svakako voljeli kupovati i ovdje. Pizza Pausa bila je upravo jedan od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:06