OVO NE PROPUŠTAMO

Odmetnik gastro svijeta, drznik među chefovima i kulinarski maestro pokreće edukativni serijal

 Marco Pierre White Restaurants Facebook/sam Churchill Photography
U sklopu platforme Maestro, Pierre White zainteresiranima donosi sasvim novu razinu kuhanja

Medijska kuća BBC najavila je pokretanje novog e-learning servisa Maestro putem kojeg će gledatelji s interesima na različitim područjima učiti od najboljih. Jedan od predavača je i proslavljeni chef i najmlađi britanski nositelj tri Michelinove zvjezdice Marco Pierre White. Njegov serijal nosit će ime "Delicious Food Cooked Simply". S ovim kulinarskim virtuozom, koji je svojevremeno odbio tri zvjezdice koje su mu dodijeljene, cijeli ciklus online predavanja i započinje, a zatim se nastavlja drugim, na svojim područjima iznimno uspješnim stručnjacima među kojima se nalaze i Heston Blumenthal sa svojim tečajem "Ingenious Cooking at Home", Vineet Bhatia i "Teaching Indian cuisine" te Jancis Robinson s tečajem "An Understanding Of Wine". Svaki tečaj polaznike će stajati 80 funti, a sastojat će se od serije video zapisa koja će im zatim omogućiti da se učenju posvete bez vremenskog ograničenja.

"Kuhanje nisu recepti, to je filozofija. Poanta nije u receptima već u razumijevanju hrane. Kako, primjerice, uzeti nešto jednostavno kao što je krumpir i odvesti ga na razinu na kojoj nikada nije bio. Nemoguće je stvarati jela dostojna tri Michelinove zvjezdice kod kuće bez uigranog tima, ali ono što je moguće jest pokušati razumijeti hranu koja stoji iza te tri zvjezdice i pokazati kako isto to razumijevanje uvesti u svakodnevno kuhanje kod kuće", rekao je Marko Pierre White najavivši svoj tečaj.

Samo neka od jela koja će Pierre White pripremati za polaznike tečaja su američki klasik Macaroni and Cheese, tortilje, tagliatelle, linguine u umaku od rajčice, ratatouille i kajganu s dimljenim lososom. U videu najave rekao je i kako će hrana koju priprema u sklopu serijala Maestro polaznike odvesti na jednu sasvim novu razinu i pokazati im onu pravu bit kuhanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:53