SHOPPING PATROLA

Odustanite od nezdravih slatkiša i napravite svoje zdrave grickalice. Trebate samo ovaj alat...

 Maria_castellanos
Osim što ćete si pomoću aparata za sušenje pripremiti ukusne međuobroke i slatke zalogaje, spriječit ćete tako i bacanje hrane

Dosta vam je grickalica prepunih E-brojeva, umjetnih boja i konzervansa? Odlično, vrijeme je za nabavku sušilice za voće i povrće odnosno dehidratora.

Osim što ćete si pomoću aparata za sušenje pripremiti ukusne međuobroke i slatke zalogaje, spriječit ćete tako i bacanje hrane - ako otkrijete da nećete uspjeti potrošiti hranu koju ste kupili, bilo da je riječ o voću ili povrću, samo ga narežite, ubacite u sušilicu, namjestite tajmer i zaboravite, pogotovo ako vaš aparat ima automatsko isključivanje.

Od gljiva i tikvica, patlidžana i rajčica pa do kruška, banana i jabuka te brojnog drugog voća, pripremite slani ili slatki čips ili jednostavno sušenjem sačuvajte namirnice za buduću uporabu.

Kada kupujete namirnice za tu namjenu, pripazite da nabavite organsko voće i povrće, pogotovo ako ih sušite s korom koja je često puna vlakana.

Ne zaboravite ih dobro oprati prije pripreme kako biste uklonili moguće nečistoće. Brojno voće i povrće sušenjem se može pripremiti za mljevenje pa tako možete pripremiti vlastiti češnjak, rajčicu ili luk u prahu, a ako poželite produžiti trajanje začinskom bilju ili je vaš začinski vrt nabujao, operite začine, osušite ih, sameljite i pomiješajte u ukusne začinske mješavine.

Tvrđe povrće poput graha, mrkve, brokule, cvjetače i slično potrebno je prvo blanširati pa osušiti prije rezanja i stavljanja u aparat. Pripazite samo na gljive koje su osjetljivije pa ih sušite na nižoj temperaturi dva do tri sata, a bit će odličan dodatak gustim juhama, umacima za tjesteninu ili pitama.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Sušilice za voće i povrće odnosno dehidratori su kulinarski gadgeti čije benefite tek otkrivamo, a sve ih je više na našem tržištu. Možete ih pronaći u rasponu cijena od 300-ak kuna pa sve do nekoliko tisuća kuna, ovisno o tome koliko su kompleksni, veliki i jaki aparati i koliko pladnjeva za sušenje imaju. Izdvojili smo tri inačice idealne za sve koji tek otkrivaju čari sušenja voća i povrća.

EMMEZETA

Gorenje FDK24DW aparat za sušenje hrane
Cijena: 449,99 kn

Dimenzije: 31 x 31 x 31 cm
Snaga: 240W
www.emmezeta.hr

Aparat ima pet polica za sušenje i LED zaslon. Postiže temperature u rasponu od 35 do 70°C, a automatsko isključivanje omogućuje kontrolu trajanja sušenja. Dehidrator ima vertikalan tok zraka gdje toplina postepeno putuje od dolje prema gore uz pomoć ventilatora.

image
Emmezetta - Gorenje dehidrator
ELECTRONIC STAR

Klarstein Bananarama sušilica voća
Cijena: 449 kn

Dimenzije: 29,5 x 22,5 x 43,5 cm
Snaga: 550W
Aparat dolazi s ukupno šest katova za sušenje voća i povrća. Temperatura sušilice može se namjestiti od 40 do 70°C, a ugrađeni timer pojednostavljuje uporabu i samostalno završava s procesom sušenja u odgovarajućem vremenu.

image
Electronic Star - Klarstein dehidrator
ELIPSO

Aparat za sušenje voća, povrća i začinskog bilja 2500
Cijena: 520 kn

Dimenzije: 29 x 39 x 22,8 cm
Snaga: 350W
www.elipso.hr
14-litarska sušilica ima kompaktan dizajn, zato je primjerena za manja kućanstva gdje nema puno mjesta za pospremanje kuhinjskih pomagala. Sušenje se vrši na 3 mrežasta pladnja i 2 pladnja s rešetkom na temperaturama 50 i 80°C s trajanjem do 12 sati.

image
Elipso - Status dehidrator
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:36