Okusi Japan iz prve ruke

Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane sa stručnjakom japanske kuhinje
Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane sa stručnjakom japanske kuhinje

Volite putovati? Uživate dobro jesti? Guštate isprobavati domaće specijalitete na putovanjima?

Upravo da bi približio različite kulture prehrane i nacionalne gastronomske tradicije, Centar za kulturu prehrane je organizirao Put oko svijeta kroz kuhinju – kulinarske radionice sa stručnjacima nacionalnih kuhinja. Vodiči će biti stručnjaci – kuhari autohtone kuhinje ili poznavatelji kuhinje po rođenju – svojoj nacionalnosti koji će pokazati kako se, uistinu, priprema talijanski rižoto, indijski curry, makedonska turli tava i japanski sushi i druge gastro – delicije van Lijepe naše.

Prva destinacija je Japan, 15.09.2015 od 18-20 h!

Kuha vam Shin Ayukawa, jedan od dvojice vlasnika dućana japanskih specijaliteta.

Jelovnik:

1. Shiitake juha ( juha od japanskih Shii gljiva)

2. „Sushi“ – norimaki – futomaki i hosomaki (rolice koje svi zovu sushi. Punjenja: tuna, daikon i povrće)

3. Salata od kineskog kupusa

4. Umeshu – japansko vino od sljive (kušanje)

5. Pravi 100% Wasabi (napomena: u restoranima i trgovinama dostupan je oko 5% wasabi!)

Putovati će se redovno, svaki utorak u drugu zemlju upoznavajući kulturu prehrane i kuhanja kroz gastro priču i pripremu tradicionalnog jela. U rujnu putujte kroz Japan, Makedoniju i Španjolsku, a u listopadu nastavite u Kinu, Gruziju i Indiju. A dalje… tko zna!

Svi polaznici dobivaju dar: diplomu, recepte i 15% popusta* u trgovini Destinatio Tokyo!

Kada: 15.09.2015., utorak / 18-20h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: [email protected] ili 091 481 44 66

Cijena: Cijena za dvosatnu radionicu je 200kn

Popust: 10% za uplate do 13.09.2015. (180kn) i 15% za dvije kupljene radionice (340kn).

Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 03:18