Volite putovati? Uživate dobro jesti? Guštate isprobavati domaće specijalitete na putovanjima?
Upravo da bi približio različite kulture prehrane i nacionalne gastronomske tradicije, Centar za kulturu prehrane je organizirao Put oko svijeta kroz kuhinju – kulinarske radionice sa stručnjacima nacionalnih kuhinja. Vodiči će biti stručnjaci – kuhari autohtone kuhinje ili poznavatelji kuhinje po rođenju – svojoj nacionalnosti koji će pokazati kako se, uistinu, priprema talijanski rižoto, indijski curry, makedonska turli tava i japanski sushi i druge gastro – delicije van Lijepe naše.
Prva destinacija je Japan, 15.09.2015 od 18-20 h!
Kuha vam Shin Ayukawa, jedan od dvojice vlasnika dućana japanskih specijaliteta.
Jelovnik:
1. Shiitake juha ( juha od japanskih Shii gljiva)
2. „Sushi“ – norimaki – futomaki i hosomaki (rolice koje svi zovu sushi. Punjenja: tuna, daikon i povrće)
3. Salata od kineskog kupusa
4. Umeshu – japansko vino od sljive (kušanje)
5. Pravi 100% Wasabi (napomena: u restoranima i trgovinama dostupan je oko 5% wasabi!)
Putovati će se redovno, svaki utorak u drugu zemlju upoznavajući kulturu prehrane i kuhanja kroz gastro priču i pripremu tradicionalnog jela. U rujnu putujte kroz Japan, Makedoniju i Španjolsku, a u listopadu nastavite u Kinu, Gruziju i Indiju. A dalje… tko zna!
Svi polaznici dobivaju dar: diplomu, recepte i 15% popusta* u trgovini Destinatio Tokyo!
Kada: 15.09.2015., utorak / 18-20h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Rezervacije: [email protected] ili 091 481 44 66
Cijena: Cijena za dvosatnu radionicu je 200kn
Popust: 10% za uplate do 13.09.2015. (180kn) i 15% za dvije kupljene radionice (340kn).
Uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....