Jela s potpisom

Okusite Sloveniju: provedite tri dana kušajući hranu pet vrhunskih chefova na Lošinju

 Arhiva restorana Alfred Keller
Jure Tomič, Janez Bratovž i Igor Jagodic udružit će snage s chefovima lošinjskih hotela Alhambra i Bellevue

Tijekom prvomajskog produženog vikenda na otoku Lošinju okupiti će se vrhunski kuhari iz regije u sklopu događanja "Okusite Sloveniju". Jure Tomič, Janez Bratovž i Igor Jagodic, tri cijenjena slovenska chefa, udružit će snage s timom iz lošinjskog restorana Alfred Keller, Michelinovom zvjezdicom nagrađivanog signature restorana Boutique Hotela Alhambra pod vodstvom talentiranog chefa Michaela Gollenza te uglednim predstavnikom suvremene japanske kuhinje Orhanom Cakirogluom iz restorana Matsunoki lošinjskog Hotela Bellevue.

image
www.guenterstandl.de

Program "Okusite Sloveniju" počinje u subotu 29. travnja vinskom radionicom u hotelu Bellevue, koju će voditi slovenska sommelierka Nina Bratovž. Nina potječe iz etablirane kulinarske obitelji Bratovž, a u poznatom ljubljanskom JB Restavracija, prvom slovenskom restoranu uvrštenom na prestižnu listu 50 najboljih svjetskih restorana, vodi vinski program.

image
Arhiva restorana Alfred Keller

U nastavku dana u Hotelu Bellevue na 6-Hands Dinner za goste će jela pripremat svjetski prvak u tjestenini, višestruko nagrađivani kuhar i dobitnik prestižne JRE (Jeunes Restaurateurs d‘Europe) za najbolju uslugu Jure Tomič iz restorana Debeluh u Brežicama. Tomiču će se pridružiti i legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, pionir slovenske kuhinje, kao i Orhan Cakiroglu iz restorana Matsunoki, o čijoj impresivnoj karijeri svjedoče angažmani u kuhinjama poznatih svjetskih restorana. Večera će biti sljubljena s vinima Simčič, koja pričaju priču o čarobnom kraju Brda u Sloveniji.

image

Arhiva restorana Alfred Keller

image

Arhiva restorana Alfred Keller

U nedjelju 30. travnja, 4-Hands Dinner u Boutique Hotelu Alhambra pripremat će chef Igor Jagodic iz ljubljanskog restorana Strelec, koji je za svoj rad, osim Michelinovom zvjezdicom nagrađen i s četiri kuharske kape Gault&Millau te chef Michael Gollenz iz signature restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra. Jela s potpisima nagrađivanih restorana bit će praćena vinima Movia iz renomirane obiteljske vinarije u regiji Brda u Sloveniji, čiji korijeni datiraju iz 1820. godine.

Velika kulminacija ovog jedinstvenog gastro užitka bit će 1. svibnja, kad će svih pet chefova zajedničkim snagama pripremati ručak za sve prisutne i tako zaokružiti ovu avanturu upoznavanja okusa Slovenije.

Hotel Bellevue smjestio se u čarobnoj uvali Čikat na Malom Lošinju. Poznat je po fuzijskom restoranu Matsunoki, dobitniku Michelinovog tanjura, koji se diči spojem tradicionalne japanske kuhinje i svježih mediteranskih namirnica iz lokalnog organskog uzgoja. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra proglašen je najboljim luksuznim hotelom na Danima hrvatskog turizma. U sklopu hotela nalazi se restoran Alfred Keller, koji je zbog svoje prepoznatljive kuhinje dobitnik Michelinove zvjezdice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:42