Divne vijesti

Čokoladice i dražeje jednog od naših najboljih čokolatijera od sad dostupne u Mrkvici

 Marko Miščević/Cropix, Dražen Zeljković
Ako ih se i vi poput nas ne možete zasititi, sada znate gdje se uputiti kako biste u njima uživali kad god vam padne na pamet
Ako ih se i vi poput nas ne možete zasititi, sada znate gdje se uputiti kako biste u njima uživali kad god vam padne na pamet

Svi mi koji smo imali priliku barem jednom kušati čokoladne divote jednog od najstrastvenijih zaljubljenika u čokoladu na našoj sceni te vrsnog čokolatijera Dražena Zeljkovića, jako dobro znamo koja je razlika između čokolade i čokolade. Stoga nas je vijest da je selekcija njegovih proizvoda, koje proizvodi pod brendom Chozen - Peace of Chocolate, od ovog tjedna dostupna i u trgovinama Mrkvice - jednostavno oduševila.

image
Tomislav Krišto/Cropix

ČITAJTE I:​ Tko je Dražen Zeljković, čovjek koji je svojim brendom osvojio čokoljupce

Naravno, postoji nešto posebno u iščekivanju pošiljke iz njegove male tvornice čokolade, no moramo priznati da nam često padne na pamet kako bismo njegove ručno rađene čokoladne bombone, kako ih sam naziva, pojeli sad i odmah! E to, to je sad moguće ako vam je Mrkvica u blizini.

image
Chozen/Ustupljena fotografija
image
Dražen Zeljković

Kako nam je ispričao Dražen Zeljković - čovjek koji nas svake sezone iznenadi oduševi barem jednim svojim proizvodom - pincom, zalogajima s pistacijom i limunom, namazima od pistacije i pekan oraha..., od ovog tjedna u svih šest podružnica Mrkvice u ponudi su njegove dražeje, zalogaji i barsi koji dolaze u pet okusa. Oni su pistacija, lješnjak i marakuja, crni sezam i yuzu, indijski orah i ružmarin te kava i slani karamel.

Ako još niste uspjeli ili se, poput nas, ne možete zasititi Chozen čokoladnih proizvoda, potražite ih na jedno od adresa Mrkvice u Zagrebu, najboljeg malog trgovca i u ovoj godini po izboru Zlatne košarice, koji u svojoj ponudi ima proizvode više od 250 malih proizvođača i OPG-ova iz cijele Hrvatske.
• Dobri dol 47
• ul. Ede Murtića 4
• ul. grada Mainza 11
• Bukovačka cesta 27
• ul. Ognjana Štrige 19
• ul. kneza Lj.Posavskog 34

Radno vrijeme trgovina: ponedjeljak - subota: 7 - 21 sat

ČITAJTE I:​ I vlasnik Chozena jedan je od obožavatelja yuzua, pogledajte što je pripremio za Dobru hranu

image
Tomislav Kristo/Cropix

Kiseli yuzu "gumeni bomboni"

Trebat će vam:
plodovi yuzua
300 g vode
200 g šećera kristala

Za valjanje:
200 g šećera kristala
10 g limuntusa

Priprema:
Plod yuzu namočite u hladnoj vodi i sodi bikarboni i dobro operite. Koricu yuzua ogulite od bijelog dijela i narežite na tanke trakice. U proključalu vodu ubacite trakice yuzua i kuhajte poklopljeno 5 minuta. Postupak ponovite tri puta. Zakuhajte sirup od šećera i vode i u to stavite prokuhane trakice yuzua. Kuhajte ih u sirupu 15-ak minuta. Vadite iz sirupa i uvaljajte ih u šećer kristal i limuntus. Povadite trakice na masni papir i pustite da se posuše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 03:16