sken za tren

OPG na tržnici Kvatrić uveo novi način plaćanja, više nema problema kada vam ponestane gotovine

 Privatna arhiva
OPG Kovačević uveo novu metodu plaćanja, sve što vam treba je mobitel i aplikacija vaše banke

Koliko vam se puta dogodilo da ste se malo zanijeli dok ste kupovali svježe voće i povrće, sir i jaja na tržnici, da biste u zadnji tren otkrili da ste ostali bez gotovine? Sigurno ste barem jednom puni nelagode kopali po novčaniku u potrazi za zadnjim eurima kako biste platili mjericu svježih jagoda ili pak glavicu salate, dok je ljubazna gospođa na štandu kimala glavom i bez puno halabuke krenula spremati vašu vrećicu sa strane dok ne odete po novac. Upravo je zato na tržnici Kvatrić nedaleko tramvajske stanice u Šubićevoj ulici postavljen cijeli niz bankomata, kao spas u zadnji čas. No, nije ni to uvijek rješenje jer na one posebno užurbane dane u tjednu, što su osobito petak i dani vikenda, nerijetko se već do podneva bankomati isprazne, što onda zahtjeva od vas ulaganje puno većeg truda da pronađete izvor gotovine ili odustajanje od kupovine do bolje prilike.

image
Privatna arhiva

Kako bi tome doskočili, vlasnici OPG-a Kovačević domislili su se rješenju. Na njihovom štandu, koji je smješten u posljednjem nizu klupa prema Martićevoj ulici, prošli vikend uveli su plaćanje i putem QR koda. Naime, niti jedna od klupa na tržnici nema pristup struji koja bi im omogućila korištenje klasičnog POS aparata i kartično plaćanje, a tko god je zakoračio u moderno doba bankarstva već se uvelike služi QR kodovima za plaćanje računa i dijeljenje vlastitih bankovnih informacija.

image
Privatna arhiva

Upravo to je učinio i Mario Kovačević iz spomenutog OPG-a, inače poznatog po kvalitetnom povrću, kao i odličnom kiselom zelju i različitim vrstama zimnice. Odlučio je podijeliti broj računa OPG-a pomoću QR koda pa je tako na njihovoj vagi prošli vikend osvanula naljepnica koju možete skenirati mobitelom i tako direktno platiti svoj račun, što je opcija koju nam je ljubazni gospodin ponudio da iskoristimo, ako već nemamo sitnog za mladi krumpir koji smo tom prilikom kupovali. S obzirom na to da je sve više korisnika raznih mobilnih aplikacija za bankarstvo, kao i da nam je mobitel stvarno uvijek u džepu, ovim je jednostavnim, a učinkovitim potezom učinjen korak naprijed prema modernizaciji same tržnice.

image
Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:08