GDJE I KAKO POMOĆI?

Organizirane su brojne akcije za pomoć unesrećenima:Kako pomaže gastronomska scena? Uključite se!

 Luka Gerlanc/Cropix/Cropix
Donosimo nekoliko restorana i pojedinaca koji na svoj način pomažu u akciji za pomoć građanima mjesta pogođenih potresom

Nakon dramatičnih prizora potpuno porušene Petrinje, okolnih mjesta i gradova građani cijele zemlje svesrdno žele pružiti pomoć onima kojima je sad najpotrebnija. Radi bolje organizacije potrebno je slijediti već organizirane akcije i pratiti što još nedostaje žrtvama mjesta pogođenih potresnom. I vi možete dati svoj doprinos bez samoinicjativnih odlazaka u potresom pogođena mjesta.

Na društvenim mrežama masovno se dijele apeli za pomoć, a pokrenuta je i Facebook grupa Pomoć Petrinji i ostalim područjima pogođenim potresima, kojoj se u kratkom roku pridružilo nekoliko tisuća korisnika.
Popis smještaja koji se nude možete pogledati i ovdje. Također, iz Crvenog križa apeliraju za razumijevanje jer ne stignu odgovoriti na brojne upite te mole da građani ne kreću prma potresom pogođenim lokacijama. Kako pomoći žrtvama potresa saznajte i na stranicama Crvenog križa.

Brojni akteri gastronomske scene uključili su se pomoći. U nastavku donosimo nekoliko restorana i pojedinaca koji na svoj način pomažu u akciji.

Također, na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. možete na slati vaše inicjative iz ugostiteljskog sektora za pomoć žrtvama potresa, a mi ćemo ih objavljivati kako bi odaziv bio što bolji, a ljudi pravovremeno dobili informaciju gdje pomoć mogu potražiti.

Kupi kuharicu i doniraj!

Blogerica Sandra Rončević nedavno je izdala kuharicu "Mrvu onog, zeru onog". Pokrenula je akciju i od prodaje 200 komada kuharice, 50 kuna će na kraju akcije uplatiti na račun za hitne i krizne akcije otvoren pri zakladi Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost . Sandra Rončević se nada kako će uspjeti sve prodati, a željeni iznos od 10 000 kuna će uplatiti spomenutoj zakladi.

Knjigu možete naručiti na ovom linku (popunite sva polja u narudžbi). Ponudu za kupnju dobit ćete u najkraćem mogućem roku kako biste mogli izvršiti uplatu, a knjige će vam početi slati sljedeći tjedan.

image
Sandra Rončević


Blagdani svima!

Zagrebački restoran bodlučio je donirati stotinjak porcija toplog obroka kako bi staru godinu mogli ispratiti svi barem siti i zbrinuti. Potreban im je prijevoz hrane i povrat lonaca, a možete ih kontaktirati putem njihovih društvenih mreža.

Zagrebački restoran Tač danas do 18 sati prima narudžbe za Novu godinu, a prihod od prodaje ide za tople obroke unesrećenima.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Oaza Joyful Kitchen također će pripremati tople obroke za građane Petrinje i okolnih mjesta. Ideja im je avoju akciju produžiti i na mjesece koji dolaze (siječanj i veljača) i podijeliti minimalno 2000 obroka. Donirati im možete na ovom linku.

Chef kuha doma

Chefovi okupljeni unutar projekta Chef kuha doma te Udruga ugostitelja jučer su se organizirali i pružaju pomoć u stradaloj Petrinji. Kuhanje toplih obroka i više je no potrebno građanima gradova oštećenih snažnim potresom. Na svojim društvenim stranicama objavili su kako je situacija vrlo ozbiljna, a ono što trebaju su namirnice poput mesa, kobasica, tjestenina, kruha, konzerva graha, koncentrata rajčice. Od jednokratne ambalaže potrebni su im tanjurići, posude, žlice i vilice. Danas će na svojim stranicama objaviti i zagrebačku adresu na koju možete donijeti hranu.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Svi kuhari koji mogu doći u Petrinju i pomoći kuhati sve detalje mogu dobiti na broju mobitela +385 98 173 6880! I vi možete biti dio njihove humanitarne akcije, a novčane donacije možete uplatiti na broj računa:

HR0825030071110003852!

Vaša novčana donacija pomoći će im da kupe namirnice i na taj način pružiti pomoć kome je ona najpotrebnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:05