SPREMNI ZA PLAŽU

Osim kave iz malih europskih pržionica, sada vam na adresu stiže i nova knjiga!

 Shutterstock
U Karibu Kaaawi su svoju pretplatu za kavu osvježili suradnjom s malim neovisnim izdavačima

Neovisno nalazi li se u vašoj šalici espresso iz moke, pjenasti cappucino, cold brew ili fina ledena kava te volite li više biografije, knjige o poduzetništvu ili napete krimiće, činjenica je da su kava i knjiga oduvijek bili savršen par. A kada pritom kava stiže iz malih, ali kvalitetnih europskih pržionica na kućnu adresu i to uz pratnju nove knjige, tim bolje!

image
privatna arhiva

Povodom drugog rođendana svog web shopa, Ivana Zec i Ana Buljan, vlasnice simpatičnog kafića Karibu Kaaawa u Ozaljskoj 34 na zagrebačkoj Trešnjevci, koji je brzo postao omiljeno kvartovsko mjesto za kavu, odlučile su osvježiti svoju ponudu pretplate na kavu suradnjom koja će oduševiti sve ljubitelje knjiga. Svoju platformu web shopa odlučile su ponuditi malim neovisnim izdavačima i second-hand knjižarama koji će uz njihovu pretplatu moći ponuditi i neku svoju knjigu.

image
Ana Buljan i Ivana Zec, vlasnice kafića i web shopa Karibu Kaaawa
privatna arhiva

Ovaj novi projekt započele su s bibliotekom Čitaj Knjigu te se trenutno u ponudi nalaze tri naslova koja možete odabrati uz tromjesečnu i godišnju pretplatu na kavu: "Filmski klub" Davida Gilmoura, "Djevojka sa sedam imena" koju potpisuje Hyeonseo Lee te biografiju "Novac, rizik, život" trostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Nikija Laude.

image
privatna arhiva

Pretplatite li se na kavu na period koji sami odaberete (mjesec po mjesec; tri mjeseca ili 12 mjeseci), na vaša vrata će svaki mjesec stići jedna, dvije ili tri kutijice kave koje do sada još niste probali. Dostava vrhunskih kava malih europskih pržionica zasada je dostupna samo unutar Hrvatske, a trenutno u ponudi imaju kave pržionice Vier Roesterei iz Düsseldorfa, koja nabavlja kavu za prženje direktno s farme Crake Valley iz Zimbabvea.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:09