PROMO

Osim što je domovina pizze i tjestenine, iz Italije nam stižu i najbolji sirevi

 Lukatdb
Birajte između vrhunske mozzarelle, buratte ili pak ricotte, talijanskih sireva koje obožavamo

Osim što je Italija domovina pizze i tjestenine, iz nje nam stižu najfiniji kremasti sirevi – mozzarella, buratta i ricotta. Uživajući upravo u tim talijanskim sirnim delikatesama mnogi se ljubitelji mediteranske kuhinje uz čašu dobrog vina i uz najuži krug prijatelja rado prisjećaju svojih putovanja talijanskom obalom ili pak unutrašnjošću, posjeta impresivnom Rimu, šarmantnom Napulju ili čak prekrasnom Palermu.

Danas, u još uvijek otežanim uvjetima putovanja, prisjećanje na prošle gastronomske avanture spas je od dosade, a provjerena adresa na kojoj možete pronaći sve neophodno za maštanje o putovanjima je SPAR Hrvatska koji u širokom asortimanu sireva nudi i razne vrste mozzarella, buratta i ricotta. Ovi sirevi izrazito kremaste teksture tradicionalno proizvedeni u talijanskoj regiji Kampaniji, koja je poznata po proizvodnji sireva od svježeg bivoljeg mlijeka, više nisu dostupni samo u specijaliziranim delikates dućanima, već ih potražite u najbližim SPAR ili INTERSPAR trgovinama.

Mozzarella - najbolji sir na svijetu

Mozzarella je jedan od najpoznatijih talijanskih sireva, što zapravo i ne čudi s obzirom na njezin blag i svjež okus, elastičnu strukturu te topivost koja joj omogućuje brojne mogućnosti primjene i konzumacije. A jeste li znali da su recepturu za mozzarellu od bivoljeg mlijeka osmislili u trećem stoljeću redovnici samostana San Lorenzo di Capua na jugu Italije? Ovaj sir bogate povijesti osobito odgovara uz salate, zrele rajčice i ekstra djevičansko maslinovo ulje te poslužena s nekoliko listića svježeg bosiljka i mljevenu morsku sol.

image
mozzarella špar


Burrata - sir za prave gurmane

Mekana i kremasta unutrašnjost skrivena iza lagane siraste opne najbolje opisuje ovaj sir koji je kao stvoren za prave gurmane. Njegovo samo ime „burrata“ u prijevodu s talijanskog označava kremastu teksturu nalik maslacu. Burrata je puno mekša i masnija od obične mozzarelle, a njezinu kremastu unutrašnjost čini kombinacija mozzarelle i vrhnja prepoznatljivog nježnog okusa. Savršeno će upotpuniti salate, a odlično prija i sama uz malo maslinova ulja i svježe rajčice.

image
mozzarella špar


Ricotta - tradicionalni talijanski sir

Ova vrsta sira je zapravo nusproizvod, jer se pravi od ostataka sirovina prilikom pravljenja sira te u prijevodu znači „ponovno kuhani“. Odlikuje ju to što je vrlo svježa, kremasta, blago slatkastog okusa i niskokalorična. Zbog tih je karakteristika postala nezaobilazna namirnica u slatkim i slanim receptima, a samo jedna žlica može obogatiti gotovo svako jelo.

image
mozzarella špar


Talijanske mozzarelle, burrate i ricotte di bufala proizvedene su od 100-postotnog bivoljeg mlijeka te su pakirane pod robnim markama SPAR Premium i Despar Premium koje su garancija najviše kvalitete. Proizvodi ovih robnih marki dostupni su svakodnevno po atraktivnim cijenama kako bi si svatko mogao priuštiti najbolje baš svaki dan. Razmazite svoje nepce i uživajte u ovim sirnim delicijama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:44