RAZGLEDNICA IZ TRSTA

Osoblje u legendarnoj tršćanskoj kavani dobilo pojačanje koje se baš i neće svidjeti svima

 Caffe Degli Specchi Instagram/
Kada ponovno svratite do Trsta u shopping i sjednete na kavu u omiljenu gradsku kavanu, moglo bi vas dočekati iznenađenje

Svatko tko je barem jednom bio u Trstu nije mogao zaobići legendarnu Caffe degli Specchi kavanu na Piazzi Unita d‘Italia. Otvorena je još 1839. godine i jedan je od posljednjih preostalih lokala ovakvog tipa u Trstu i okolici. Caffe degli Specchi oduvijek je bilo mjesto sastajanja različitih trgovaca, intelektualaca i vojnih časnika, ovdje su se održavali koncerti, a za stolovima u ovoj kavani sjedili su i važni pisci te poznate ličnosti. Proteklih godina ovdje su na kavu i kakvu dobru slasticu dolazili kako domaći, tako i turisti, a ovih je dana upravo sve njih u omiljenoj kavani iznenadio neobičan prizor. Naime, kako je to jednostavno napisao naš suradnik Ranko Borovečki, legendarna tršćanska kavana Caffè degli Specchi dobila je nedavno robote konobare.

image
Ranko Borovecki/

"Tri nova konobara za sada su samo na ispomoći i tu su da skupljaju posuđe i case sa stolova, uz pomoć iskusnijih kolega. Cijena svakog bila je 15.000 eura. Odsad kad skočimo do Trsta u Caffè degli Specchi na redovnu dozu ugode i malih užitaka koji su kod nas izumrli, usput možemo popričati i s robo-konobarima", napisao je na društvenim mrežama i dodao kako ipak nije siguran da je ovakvo tradicionalno mjesto najpogodnije za novotarije toga tipa.

U tom mišljenju, vjerujemo, nije sam. Naime, nedavno smo pisali i o Sherry Andrus, vlasnici američkog restorana The Cazaredo u kojem goste odnedavno poslužuje bijeli robot na kotačima nazvan Plato, čije tijelo, baš poput onog iz Trsta, ima dvije razine na koje se mogu posložiti tanjuri i poslati od ili do određenog stola. Ubrzo nakon što ga je Andrus pustila da kruži restoranom, naišla je na iznenađujuće puno negativnih komentara. Brojni su gosti odlučili kako upravo zbog robota više neće posjećivati njezin restoran te kako ne žele da roboti zamijene njihove dosadašnje konobare i barmene. Iako je Andrus za Fox pojasnila kako, naravno, dobiva i pozitivne reakcije na promjenu, ostala je, baš kao i mi, iznenađena zbilja velikim brojem onih koji su, zbog ovakvog vida napretka tehnologije, spremni odreći se čak i uživanja u hrani u omiljenim restoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:46