PIVSKI NOVITET

Ostvarena rođendanska suradnja Varionice, Mate Jankovića i TAMAN čokolade,skuhano je i novo pivo

 Varionica Official Wesite/
Varionica predstavila pivo sa snažnom čokoladnom i karamelnom notom, te kutiju na kojoj su radili s Matom Jankovićem i Stivom Kahlinom

Pivovara Varionica slavi šesti rođendan. Da se njih pita proslavili bi ga vjerojatno, kao i proteklih pet, u kvartovskom kafiću Sedmica u Kačićevoj. Budući da stroge epidemiološke mjere i dalje ostaju na snazi, odlučili su šest godina svog postojanja proslaviti uz novo rođendansko pivo. Radi se o gustom kremastom Porteru s dodatkom kakaa i lješnjaka ( Hazel cake porter). Kakao su sami tostirali i dodavali ga u proces kuhanja piva, a pivom dominiraju čokoladne i karamelne arome prženih i specijalnih sladova.

image
Varionica Official Wesite/

Povodom svog rođendana uz četiri boce novog Hazel cake portera, osmislili su Bday box koji uključuje čokoladu GIANDUJA LJEŠNJAK koje je posebno za njih osmislio Stiv Kahlina iz Taman čokolade, zatim su tu lješnjaci s kajenskim paprom Mate Jankovića, dvije čaše, majice te otvarač za boce. Rođendansku kutiju moguće je naručiti putem webshopa Varionice po cijeni od 289 kuna.

image
Varionica Official Wesite/

Podsjetimo, Stiv Kahlina je početkom prosinca na tržište plasirao bean to bar čokolade. Unatoč krizi i epidemiji, tvorci TAMAN čokolada, najnagrađivanijih čokolada u Hrvatskoj, predstavili su nove proizvode putem virtualno vođene degustacije što je bolje opisati pravim čokoladnim putovanjem. Takvu kvalitetu čokolade gotovo da je nemoguće dobiti u Hrvatskoj, a predstavljene čokolade mogu stati uz bok najboljima na svijetu koje su cjenovno gotovo duplo skuplje. Nedavno su na tržište plasirali novu seriju čokolada limitirane serije s kakaovcem uzgojenim u kolumbijskoj Sierra Nevadi, na lokalitetu Mana-Davao (Filipini) te Antsamala - Sambirano (Madagaskar). Nova serija, kao i prethodna, dolazi u ograničenim količinama od 115 komada po vrsti, a čokolade se mogu kupiti direktnom narudžbom na web stranicama Taman chocolates te u specijaliziranim trgovinama Mrkvice, zatim u Muzeju čokolade te u zagrebačkom Gastro Branimiru po cijeni od četrdesetak kuna.

Ovo nije prva suradnja Mate Jankovića i Varionice. Podsjetimo kako su zajedno s Alenom Bibichem, Zmajskom pivovarom i Barut brewing & blendingom napravili Chefs Beer. Vrlo posebno pivo, kuhano s grožđicama maraštine i odležano devet mjeseci u barrique bačvama. Radi se o kompleksnom pivu, punoga sladnog tijela, relativno visokoga udjela alkohola (čak 9,3%), a odlikuju ga savršeno izbalnsirane voćne, slatkaste i drvenaste arome. Potvrda napisanom je i zlatna medalja koje je pivo osvojilo u studenom ove godine na Europena beer challengeu u Londonu. Pivo je stilski okarakterizirano kao Old Ale/Flanders Brown. Korišteni su kvasci engleskih sojeva u primarnoj fermentaciji, te Brettanomyces u sekundarnoj. Okusom dominiraju karamela, melasa, grožđice te suho grožđe maraštine uz konkretnu drvenastu notu. Preporučuju serviranje na temperaturi. I Chefs Beer je moguće kupiti na webshopu i to po cijeni od 44, 25 kuna za 375 ml. Osim toga, početkom srpnja prošle godine predstavili su i pivo Papak čijom kupovinom pomažete edukaciji mladih u ugostiteljstvu jer 50 lipa od prodaje ide za fundaciju Budi Foodie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:40