Nagradni natječaj

Osvoji novu knjigu Stanleya Tuccija! ‘Okus‘ je mnogo više i od memoara, i od kuharice

 Press
Ova se knjiga ne može čitati a da vam ne rastu zazubice, podjednako zarazna i zamamna kao što je i duhovita i duboka!

Nagrađivani glumac i veliki gurman Stanley Tucci napisao je intimne i vrlo dirljive memoare o životu u kuhinji i izvan nje, koji napokon stižu i u hrvatske knjižare! "Okus", koji su svjetski mediji poput The Guardiana, The Timesa i The Daily Maila proglasili knjigom godine, prevela je Nada Mirković, izdaje je nakladnička kuća Media Bar, a prvo hrvatsko predstavljanje imat će na ovogodišnjem Weekend Food Festivala, koji se od 14. do 16. travnja održava u Rovinju.

Ako, pak, nemate priliku doći na predstavljanje, imamo dobre vijesti. Dobra hrana u suradnji s izdavačkom kućom Media Bar daruje pet primjeraka knjige Stanley Tucci: "Okus" u nagradnom natječaju na Instagram profilu portala Dobra hrana. Sve što trebate je zapratiti nas, lajkati objavu o natječaju i napisati koje biste jelo pripremili Stanleyu Tucciju da ga impresionirate? Sretno!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

image

Stanley Tucci: Okus; Media Bar, 2023., 19.90 eura; Prijevod Nada Mirković

Press

Nakon popularnih kuharica "The Tucci Cookbook" i "The Tucci Table: Cooking With Family and Friends", treća je ovo knjiga Stanleya Tuccija, američkog glumca, pisca, filmskog producenta i redatelja, koji je svjetsku slavu stekao ulogom u filmu "Vrag nosi Pradu". Za njegovu biografiju zanimljiv je i film "Velika noć" iz 1996., koji govori o dvojici braće koji iz Italije emigriraju u Ameriku kako bi otvorili svoj restoran. Film je to nadahnut knjigom recepata "Cucina and Famiglia" (1999.) koje su zajedno osmislili Tucci, njegova majka Joan te chefovi Gianni Scappin i Mimi Shanley Taft.

image

Stanley Tucci

Gerhard Kassner

A Tuccijev Okus!? Intiman je to pogled na spone između hrane i života, ispunjen anegdotama o odrastanju u Westchesteru, NY, o pripremama i snimanjima foodie filmova "Velika noć" i "Julie i Julia", o zaljubljivanju tijekom večere i o zajedništvu sa suprugom u smišljanju zabavnih jela za njihovu djecu. Svaki dijelić ovog gastronomskog putovanja, kroz dobra i loša vremena, kroz jela iz restorana s pet zvjezdica, kao i ona koja su zagorjela u kućnoj pećnici, slasan je, iskren i topao. Ispunjen Tuccijevim prepoznatljivim humorom i nježnom nostalgijom, Okus će razveseliti i raznježiti sve njegove obožavatelje, jer je ovo knjiga koja je mnogo više od memoara i mnogo više od kuharice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:54